Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
16. 5. 2014,
12.32

Osveženo pred

4 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Polona Hercog Tadeja Majerič

Petek, 16. 5. 2014, 12.32

4 mesece, 2 tedna

Polona Hercog nima nobenih težav s Tadejo Majerič

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Morebitna prestopa Tadeje Majerič in Aljaža Bedeneta sta dvignila veliko prahu. Svoj pogled na nastalo situacijo pa ima tudi nekdanji direktor Teniške zveze Slovenije Zoran Kofol.

Potem ko se je Aljaž Bedene zavil v molk in razlog za njegovo odločitev ni znan, pa je bolj odkrito o svojih težavah govorila Tadeja Majerič, ki vrata za nadaljnje pogovore s teniško zvezo pušča odprta. A kot pravi, če se ne bodo dogovorili, bo v prihodnje igrala za reprezentanco Bosne in Hercegovine.

Kar nekaj puščic 23-letne Štajerke je letelo na nekdanjega direktorja Teniške zveze Slovenije Zorana Kofola, saj mu je očitala, da je v tistem času preveč favoriziral Polono Hercog. Kofol odgovarja, da ga nekatere stvari kratko malo čudijo, določenih stvari, ki so se v zadnjem času pojavljale po medijih, pa niti noče komentirati, saj so po njegovih besedah pod vsakim nivojem. V podrobnosti glede Aljaž Bedeneta se ni želel spuščati, ker naj ne bi poznal ozadja zgodbe.

"To, kar je Tadeja izjavila, je čisti nesmisel in nima nobene zveze z njeno situacijo. Verjetno išče neko opravičilo in se drugega ni mogla spomniti. Ko sem bil direktor teniške zveze, so bile v reprezentanci štiri igralke pred Tadejo Majerič (Polona Hercog, Katarina Srebotnik, Andreja Klepač in Maša Zec Peškirič). Edina igralka, ki je bila takrat sposobna zmagovati, je bila Polona Hercog, na kateri je bil tudi največji pritisk. Povsem logično je bilo, da bomo dali Poloni maksimalno podporo. In če bi se to zgodilo še enkrat, bi naredil enako. Pa ne zato, ker bi bila to Polona, lahko bi bila katerakoli druga igralka in bi dobila enako podporo."

Če bi Tadeja odšla, bi bila škoda za slovensko ekipo

Tadeja je bila v ekipi za slovensko reprezentanco trikrat in po besedah Zorana Kofola je po uvrstitvi v svetovno skupino začela postavljati pogoje, ki jih teniška zveza nikakor ni mogla izpolnjevati. Kljub zapletom pa Kofol meni, da bi z njenim odhodom slovenski tenis utrpel škodo. "Moje osebno mnenje je, da bi bila škoda za ekipo Fed. Vemo, kam je padla slovenska ekipa, potem ko je bila Polona Hercog zaradi poškodbe odstotna. Mladih igralk praktično ni, edina je Tadeja Majerič. Tandem Polone Hercog in Tadeje Majerič v kombinaciji s Tadejo Klepač je sposoben reprezentanco pripeljati nazaj tja, kjer je že bila."

Seveda se po teh zapletih samo po sebi postavlja vprašanje, ali sploh obstaja možnost, da bi Polona Hercog in Tadeja Majerič v prihodnosti zaigrali skupaj? "Polona nima popolnoma nobenih težav s Tadejo, mislim, da se razumeta čisto v redu. S tega stališča sva bila oba s Polono presenečena nad Tadejimi izjavami v medijih. Polona pravzaprav nima nobenih komentarjev in tako je tudi prav," pove Kofol, ki je tudi menedžer najboljše slovenske igralke.

Aljaž je izredno v redu fant

Veliko prahu je dvignil tudi morebiten prestop Aljaža Bedenta, ki je pred kratkim zaprosil za angleško državljanstvo. "Aljaža osebno poznam in je izredno v redu fant. Imel sem občutek, da njemu nastop za reprezentanco ogromno pomeni in da se je rad odzval vabilu. Kaj se je začelo dogajati pozneje, ne vem. Sem pa na strani teniške zveze, ker menim, da ni ona krivec teh dogodkov."

Blaž Rola je lahko vzor mladim

Dolgoletni sodelavec v slovenskem tenisu je v pogovoru za Sportal izpostavil trenutno najboljšega slovenskega igralca Blaža Rolo. "Na zadnjem Davisovem pokalu v Portorožu sem imel možnost govoriti z Blažem Rolo. Navdušeno mi je pripovedoval, kaj mu pomeni igranje za reprezentanco in kako žalosten je bil, potem ko se ni mogel udeležiti nekaterih reprezentančnih akcij, in to zaradi stvari, na katere ni imel vpliva. Veliko mu je pomenila zmaga proti Dudi Seli, ki je bila do takrat njegova prva zmaga nad igralcem izmed prve stoterice. S to zmago je tudi videl, da lahko konkurira dobrim igralcem, in to sta mu omogočila Davisov pokal in slovenska reprezentanca. Takšen odnos kot ga ima on, je po mojem mnenju tisti pravi. To, da igralec že v rani fazi gleda na finančno plat, po mojem mnenju zagotovo ni prav."

Zakaj nastajajo tovrstne težave?

V slovenskem športu smo v zadnjem času priča več takšnim dejanjem. Nazadnje se je kajakaš na divjih vodah Jure Meglič odločil, da bo od zdaj naprej tekmoval za Azerbajdžan. Pri njem so motiv olimpijske igre leta 2016. Za kaj gre pri tenisu? "Tenis je v začetku igralčevega razvoja sorazmerno poceni šport. Z vsakim prestopom v višjo kategorijo se ti stroški večajo. Veliko breme je na starših, posledično pa je potem velik pritisk tudi na igralcu. In ko se začnejo seštevati številke, se začnejo iskati druge možnosti, kako si zagotoviti dodatna sredstva. Tu je glavna težava. Večina igralcev začne gledati skozi denar in ne vidi tega, kaj jim zveza ponuja z razvojem (mladim omogoča igranje na vseh turnirji pod okriljem teniške zveze, najboljšim subvencionira udeležbo na mednarodnih turnirjih …) . Je pa res, da skozi sito pridejo res samo tisti najboljši in nerazumljivo se mi zdi, ko igralci pri 19 ali 20 letih govorijo, da jim zveza ni ničesar ponudila," je še za konec povedal Kofol.

Ne spreglejte