SiolNET. Sportal Tenis
4,25

termometer

  • Messenger
  • Messenger
TOP 10

Podaril milijon evrov in izjavil: To je šele začetek #video

4,25

termometer

koronavirus
Foto: Gulliver/Getty Images

V hudih časih ljudje velikokrat stopimo skupaj in si na vse načine pomagamo. Iz tega niso izvzeti niti svetovni športni zvezdniki, ki v času koronavirusa pomagajo po svojih najboljših močeh.

Število okuženih po vsem svetu se bliža enemu milijonu, skupno pa jih je zaradi koronavirusa umrlo 48.569. Trenutno je najbolj ogrožena država ZDA, sledi Italija in nato Španija. V Sloveniji je po zadnjih podatkih okuženih že skoraj 900 ljudi.

Veliko, zares veliko je športnikov, ki v težkih trenutkih pomagajo. Pomoči je več vrst, veliko je tudi tistih, ki velikodušno pomagajo z visokimi denarnimi zneski. Vsak pomaga po svojih najboljših močeh. V naši rubriki TOP 10 pa smo zbrali nekaj tistih, ki morda najbolj izstopajo po svoji veliki srčnosti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

These are challenging times for everyone and nobody should be left behind. Mirka and I have personally decided to donate one million Swiss Francs for the most vulnerable families in Switzerland. Our contribution is just a start. We hope that others might join in supporting more families in need. Together we can overcome this crisis! Stay healthy! Dies sind herausfordernde Zeiten für uns alle und niemand sollte zurückgelassen werden. Mirka und ich haben beschlossen, persönlich eine Million Schweizer Franken für die am stärksten gefährdeten Familien in der Schweiz zu spenden. Unser Beitrag ist nur ein Anfang. Wir hoffen, dass sich andere anschließen, um noch mehr bedürftige Familien zu unterstützen. Gemeinsam können wir diese Krise überwinden! Bleibt gesund! Nous vivons une période difficile pour nous tous et personne ne doit être laissé pour compte. Mirka et moi avons décidé de personnellement faire don d'un million de francs suisses aux familles les plus défavorisées en Suisse. Notre contribution n'est qu'un début. Nous espérons que d'autres se joindront à nous pour aider encore plus de familles dans le besoin. Ensemble, nous pouvons surmonter cette crise! Restez en bonne santé!

A post shared by Roger Federer (@rogerfederer) on

Roger Federer pomagal družinam v Švici       

Eden prvih, ki se je oglasil, je bil Roger Federer. Dvajsetkratni zmagovalec turnirjev za grand slam se je skupaj s svojo ženo Mirko odločil, da bosta najbolj prizadetim družinam v Švici podarila milijon švicarskih frankov (946 tisoč evrov).

"Smo v težkih časih, ko nihče ne sme ostati sam ali zapuščen. Ta najin prispevek je šele začetek. Pričakujem, da se bodo tudi drugi pridružili akciji zbiranja pomoči za najbolj ranljive skupine prebivalstva, saj moramo skupaj premagati to krizo," je na družabnih omrežjih zapisal zmagovalec dvajsetih turnirjev za grand slam.

Lionel Messi pomagal španski in argentinski bolnišnici. Lionel Messi pomagal španski in argentinski bolnišnici. Foto: Getty Images

Lionel Messi je pomagal bolnici v Barceloni in v domači Argentini

Zelo radodaren je bil svetovni nogometni zvezdnik Lionel Messi. Nogometaš Barcelone je svoj milijon evrov podaril kliniki v Barceloni in bolnici v domači Argentini," je poročal športni časopis Marca.

"Leo Messi je doniral v našo kliniko za boj proti koronavirusu. Leo, najlepša hvala za predanost in podporo," so na Twitter zapisali v barcelonski bolnišnici.

V boj proti virusu se je vključil tudi nogometni klub Barcelona, ki je zdravstvenim ustanovam v Kataloniji ponudil vse svoje klubske zgradbe, eni od bolnišnic pa tudi električni avtomobil, s katerim sicer vozijo poškodovane nogometaše z zelenice.

Pep Guardiola je bil zelo radodaren. Pep Guardiola je bil zelo radodaren. Foto: Getty Images

Milijon evrov je doniral tudi Pep Guardiola

Za zelo širokosrčnega se je izkazal tudi španski trener Pep Guardiola, trener Manchester Cityja. Španski nogometni strateg je denar podaril fundaciji Angel Soler Daniel in medicinski fakulteti v Barceloni za nabavo opreme.

Tudi Cristiano Ronaldo je odštel milijon. Tudi Cristiano Ronaldo je odštel milijon. Foto: Reuters

Izkazal se je tudi Cristiano Ronaldo

Na humanitarnem področju se je izkazal tudi Cristiano Ronaldo, napadalec italijanskega Juventusa. Ta je skupaj s svojim agentom Jorgejem Mendesom daroval milijon evrov trem bolnišnicam v Portu in Lizboni, v katerih se zdravniki borijo za življenja zbolelih za covidom-19.

"To je zelo pomembna naložba, ki vključuje več kot ducat respiratorjev in drugo potrebno opremo," je dnevniku Jornal de Noticias pojasnil Eurico Castro Alves, direktor kirurškega oddelka te ustanove, in dodal, da bosta trakta nosila imena donatorjev.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dear friends, this is a video from the press conference my wife @jelenadjokovicndf and I hosted this afternoon to announce that we donated 1 million euros through our @novakfoundation to Serbia for the purchase of medical equipment and supplies. We have spent the past several weeks gathering every piece of necessary information on COVID-19 in order to make this informed decision on how my family could make the biggest and best impact on our country. People from the Republic of China have given us tremendous help and support, we cannot thank them enough. I keep receiving calls from all over the world and people want to help but don’t know where or how. We have decided to open an emergency account through Novak Djokovic Foundation where our family money will go and I’m directing any other person that wishes to help to donate there. All the money will go towards the purchase of respirators, medical equipment, and any required supplies like masks. I am fully aware of how much this crisis has impacted everyone on all fronts.. I am touched by the generosity that keeps pouring from across the globe with the intention to give back and help in Serbia. I am very proud to be an athlete in these times, among many greats who have come forward to bring people together at a time when we are apart - to bring hope, community, and inspire others in the same way to use our platforms for good. This is what life is all about - giving. For more information, please visit @novakfoundation and novakdjokovicfoundation.org. Our team is here to help. Stay positive, we will get through this together 🙏🏼❤️. Much love to all, Novak

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on

Novak in Jelena Đoković prav tako milijon za Srbe

Novak Đoković, prvi igralec sveta, se je pred dnevi oglasil s svojo ženo Jeleno, s katero sta se odločila, da bosta milijon evrov podarila za nakup respiratorjev in medicinske opreme. Zakonca Đoković sta imela video novinarsko konferenco, kjer sta predstavila svoje videnje na trenutno situacijo.

"Zahvalil bi se vsem zdravstvenim delavcem po vsem svetu, ki se trudijo po svojih najboljših močeh in pomagajo obolelim. Število obolelih za koronavirusom je iz dneva v dan večje, prav zaradi tega sva se skupaj z Jeleno odločila, da prek najine fundacije zbereva čim več denarja in ga nameniva za boj proti pandemiji v Srbiji," je prek videoposnetka povedal srbski teniški zvezdnik.

Rudy Gobert se je pokesal, nato pa tudi doniral kar lep znesek denarja. Rudy Gobert se je pokesal, nato pa tudi doniral kar lep znesek denarja. Foto: Gulliver/Getty Images

Pomagal tudi košarkar, ki je ustavil ligo NBA

Rudy Gobert, košarkar lige NBA, ki je z nespametno potezo opozoril nase, potem ko se je na novinarski konferenci dotaknil vseh mikrofonov. Francoski košarkar se je pozneje opravičil za svoje dejanje in doniral pol milijona dolarjev in (450 tisoč evrov). Košarkar Utah Jazz je podaril 200 tisoč dolarjev (180 tisoč evrov) zaposlenim, ki delajo v Vivian Smart Home Areni v Salt Lake Cityju. Na njihovo službo je vplivala prekinitev košarkarske lige NBA. Sto tisoč dolarjev (90 tisoč evrov) je podaril za podporo socialnih storitev, povezanih s koronavirusom v Utahu in Oklahomi, nekaj več kot 110 tisoč dolarjev (100 tisoč evrov) pa je podaril svoji rodni državi Franciji.

Zelo radodarni so bili tudi pri organizacijah NBA in WNBA, ki sta se zavezali, da bosta donirali 50 milijonov dolarjev (47 milijonov evrov) za boj proti koronavirusu. Oglasilo se je tudi veliko ostalih košarkarjev, ki so tudi pomagali z denarnimi donacijami.

Prijetno je presenetil tudi borec Conor McGregor. Prijetno je presenetil tudi borec Conor McGregor. Foto: Reuters

Tudi "nori Irec" ima mehko srce

Conor McGregor, UFC borec, je v zadnjem času naslovnice medijev polnil z nešportnim obnašanjem. Pred dnevi se je oglasil na družabnem omrežju in sporočil, da bo milijon evrov podaril bolnišnicam na Irskem. "Danes kupujem zaščitno opremo, vredno milijon evrov, ki jo bom poslal v vse bolnišnice v Leinster. Regija, ki je na Irskem najbolj prizadeta," je zapisal McGregor in pohvalil vse zdravstvene delavce. Med drugim je pozval vojsko, da naj prevzame nadzor in tako pomaga policistom.

Rafael Nadal želi zbrati 11 milijonov evrov

V "akcijo" je stopil tudi Rafael Nadal, eden najboljših teniških igralcev vseh časov. V svojem čustvenem govoru je prosil vse španske uspešne športnike, da skupaj pomagajo Rdečemu križu. Projektu se je že na začetku pridružil znameniti španski košarkar Pau Gasol.

"Mislim, da smo vrhunski športniki zaradi vaše podpore, in zdaj je čas, da se vam ne izneverimo. Sklenili smo, da je čas, da začnemo pobudo, za katero upamo, da se vsi španski športniki združimo in kot dober zgled pomagamo Rdečemu križu." Poziv Rafe je padel na plodna tla, saj se je kmalu po njegovem pozivu odzvalo veliko španskih športnikov.

Steve Ballmer je doniral kar 23 milijonov evrov. Steve Ballmer je doniral kar 23 milijonov evrov. Foto: Reuters

Astronomskih 25 milijonov Steva Ballmerja

S svojo velikodušnostjo se je izkazal Steve Ballmer, poslovnež in trenutni lastnik LA Clippers, košarkarskega moštva v ligi NBA. Steve in njegova žena Connie sta podarila več kot 25 milijonov dolarjev (23 milijonov evrov) za bolj proti koronavirusu. Zadnja donacija je bila namenjena za zdravstvo v Seattlu za pospešitev testiranja novega virusa.

Luka Modrić Luka Modrić Foto: Reuters

Luka Modrić daroval bolnici v Zadru

Eden izmed tistih, ki so donirali, je tudi Luka Modrić, hrvaški nogometni zvezdnik. Igralec Real Madrida je 100 tisoč evrov podaril zadrski bolnišnici. Kot so povedali, je bil Modrić od vsega začetka z vodilnimi ljudmi, s katerimi so se dogovarjali, kaj trenutno najbolj potrebujejo.

Jorge Campos poslovilna tekma 2004 Sportal To je deset morda najgrših športnih dresov v zgodovini Walter Hofer Sportal Obrazi, ki zapuščajo beli cirkus Rudy Gobert_THUMB Sportal Število odpovedi športnih dogodkov je iz minute v minuto večje #video Josip Iličić Sportal Dokaz, da je Josip Iličić svetovna nogometna smetana

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 9
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin