Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 3. 2020,
20.00

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,49

2

Natisni članek

top 10

Četrtek, 26. 3. 2020, 20.00

4 leta, 1 mesec

Top 10

To je deset morda najgrših športnih dresov v zgodovini

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,49

2

Vrhunski šport je predvsem zaradi televizije tudi velik posel in mogoče bi bilo pričakovati, da so športniki in klubi zaradi medijske izpostavljenosti pozorni tudi na estetski vidik spektakla, a se pogosto dogaja, da je nekaterim za podobo bolj malo mar. Ocena, kaj je lepo in kaj ne, je sicer subjektivna, a smo zbrali deset – recimo temu drzno ali nenavadno oblikovanih – športnih oblačil.

Deportivo Palencia Balompié

Španski nogometni klub, ki je v tretji ligi igral od leta 2011 do ugasnitve ob koncu sezone 2017/18, si je poskušal prostor pod medijskimi žarometi priboriti tudi z drznimi dresi. Delno mu je s temi oblačili uspelo, a ni pomagalo.

Podobnega modnega prijema sta se lotila tudi avstralski metalec diska Benn Harradine …

… in slavni italijanski kolesar Mario Cippolini.

Hubertus Rudolph zu Hohenlohe-Langenburg

V prirejeni narodni noši je na olimpijskih igrah v Sočiju leta 2014 nastopil mehiški smučar nemškega plemiškega rodu Hubertus Rudolph zu Hohenlohe-Langenburg. "Mariachi" eksotika na kvadrat.

Mega Leks

S takšno športno opremo so pozornost zbujali košarkarji srbskega kluba Mega Leks. Člani jadranske lige ABA so navduševali tudi na slovenskih košarkarskih igriščih.

Milwaukee Admirals

Ameriško hokejsko moštvo Milwaukee Admirals, ki igra v ligi AHL, pogosto izbira zanimiva športna oblačila, to pa je bilo za številne korak predaleč.

Montreal Canadiens

To pa so zgodovinski dresi hokejskega moštva lige NHL Montreal Canadiens. Hokejisti so jih nosili v čast pestre zgodovine slavnega kanadskega kluba, odziv hokejskih navdušencev na drugi strani Atlantika pa je bil: "Včasih je bolje, da zgodovina ostane zgodovina."

St. Louis Blues

"Hvala bogu, da je trener Mike Keenan leta 1996 nadvse pametno ubil koncept tega preprosto komičnega puloverja," je komentar modne ideje hokejskega kluba St. Louis Blues v sredini devetdesetih let prejšnjega stoletja.

Stade Francais

V takšni opremi so se morali v francoski ragbi ligi boriti fantje iz ekipe Stade Francais.

Jorge Campos

Mehiški nogometni vratar Jose Campos je v osemdesetih in devetdesetih letih prejšnjega stoletja povzročal glavobole modnim poznavalcem, nogometni navdušenci pa so najboljšemu čuvaju mreže skrajno barvite kostume hitro oprostili.

Colorado Caribous

"Zakaj?! Zakaj je bilo potrebno tole," so bili ogorčeni komentarji dresov ameriškega nogometnega moštva Colorado Caribous, ki je svoje igralce leta 1978 obleklo v spodnji dres. "To bi bili zlahka najbolj grozni nogometni dresi vseh časov," je bil eden od komentarjev. Se strinjate?

Kolumbijske kolesarke

Takole pa so bile leta 2014 oblečene kolesarke kolumbijske reprezentance. Drese naj bi oblikovale same in svojo odločitev tudi pogumno branile pred poplavo posmeha negativnih komentarjev. Na nekaterih fotografijah je sicer mogoče opaziti, da tudi kolesarke same težko zadržujejo smeh.

Preberite še:

Walter Hofer
Sportal Obrazi, ki zapuščajo beli cirkus
Planica splošna
Sportal Število odpovedi športnih dogodkov je iz minute v minuto večje #video
Josip Iličić
Sportal Dokaz, da je Josip Iličić svetovna nogometna smetana
Sportal Ko ni snega, je tu internet. Smučati je očitno mogoče tudi po Kitajskem zidu. #video
Ante Vukušić
Sportal Eksplozija, kakršne Slovenija ne pomni #video

 

Ne spreglejte