Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 9. 2020,
7.22

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43

Natisni članek

Denis Shapovalov Pablo Carreno Busta Borna Ćorić Aleksander Zverev WTA OP ZDA

Sreda, 9. 9. 2020, 7.22

3 leta, 7 mesecev

OP ZDA, ATP, 9. dan

Zadišalo je že po novi hrvaški pravljici v New Yorku, nato se je Nemec "prebudil"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43
Aleksander Zverev | Aleksander Zverev je v četrtfinalu v štirih nizih odpravil Hrvata Borna Ćorića, s katerim ima še vedno negativno razmerje medsebojnih dvobojev (2:3). | Foto Reuters

Aleksander Zverev je v četrtfinalu v štirih nizih odpravil Hrvata Borna Ćorića, s katerim ima še vedno negativno razmerje medsebojnih dvobojev (2:3).

Foto: Reuters

Prvi polfinalist odprtega prvenstva ZDA je Nemec Aleksander Zverev. V štirih nizih je izločil Hrvata Borno Ćorića, ta je dvoboj začel bolje, dobil uvodni niz po 24 minutah (6:1), v drugem pa že vodil s 4:2, nato pa je peti nosilec dvignil raven igre in preobrnil srečanje v svojo korist. Postal je prvi Nemec v polfinalu US Opna po 25 letih. V polfinalu se bo pomeril s Špancem Pablom Carreno Busto, ki je s 3:2 v nizih odpravil Kanadčana Denisa Shapovalova.

Jennifer Brady
Sportal Američanka do uspeha kariere, Japonki se je izšlo v četrto

Uvodni četrtfinalni dvoboj US Opna je pripadel petopostavljenemu Aleksandru Zverevu. Čeprav se je pomeril s 27. nosilcem Borno Ćorićem, s katerim nima pozitivnega izkupička v medsebojnih dvobojih, saj je do torkovega obračuna v New Yorku dobil le enega od štirih obračunov, je po treh urah in 24 minutah proslavljal zelo pomembno zmago. Postal je prvi nemški polfinalist na OP ZDA po letu 1995, ko se je med najboljših štiri uvrstil legendarni Boris Becker.

Rekel si je, da nima kaj izgubiti

Zverev je postal prvi Nemec v polfinalu US Opna po znamenitem rojaku Borisu Beckerju (1995). | Foto: Reuters Zverev je postal prvi Nemec v polfinalu US Opna po znamenitem rojaku Borisu Beckerju (1995). Foto: Reuters Zverev ni dobro začel dvoboja. V uvodnem nizu ni bil kos Zagrebčanu, ta je v pičlih 24 minutah zmagal s 6:1, nato pa boljšo igro nadaljeval tudi v drugem nizu. Vodil je že s 4:2, tako da je dišalo po novi hrvaški pravljici v New Yorku. ''Takrat sem si rekel, da pri tem zaostanku nimam kaj izgubiti. Nisem igral na ravni četrtfinala grand slam turnirja. Začel sem igrati bolj agresivno, popravil sem začetni udarec,'' je po dvoboju proti ''znancu'', s katerim se je družil tudi na ''nesrečnem'' letošnjem turnirju Adria Tour v Zadru, ki so ga zaznamovali izbruhi okužb novega koronavirusa, dejal Zverev.

Drugič v karieri se je uvrstil v polfinale grand slam turnirja, to mu je pred tem uspelo le še v Melbournu. Dvakrat zapored je dobil podaljšano igro, povedel z 2:1 v nizih, v četrtem nizu pa je pri rezultatu 2:2 ubranil kar štiri točke za odvzem igre na njegov servis. Odprla se mu je pot do zmage, pri 5:3 je izkoristil tretjo zaključno žogico in se uvrstil v polfinale. ''Izplačali sta se trdo delo in garanje v telovadnici v zadnjih šestih mesecih. Izboljšal sem svojo fizično pripravljenost in hitrost,'' je dejal po odmevni zmagi nad Hrvatom, ki je s četrtfinalom na US Opnu dosegel uspeh kariere.

Izmučeni Španec izločil Kanadčana

Pablo Carreno Busta je po treh letih znova polfinalist US Opna. | Foto: Reuters Pablo Carreno Busta je po treh letih znova polfinalist US Opna. Foto: Reuters Zverev se bo v polfinalu pomeril s Pablom Carreno Busto, ki je bil v večernem dvoboju v New Yorku boljši od Kanadčana Denisa Shapovalova. "Fizično sem povsem uničen, a tudi zelo srečen. Težko je kaj povedati po takšni bitki. Odlično se počutim na trdi podlagi v ZDA. Vesel sem, da sem ponovno v polfinalu,'' je po napetem dvoboju, ki je bil odločen šele v petem nizu, pred tem pa je Kanadčan Špancu celo ''zavezal kravato'', dejal presrečni 20. nosilec. Španec je s tem ponovil svoj najboljši dosežek na grand slam turnirjih, saj se je med najboljše štiri uvrstil v New Yorku že leta 2017.

Pred tem se je Carreno Busta znašel na naslovnicah, ko se je v četrtfinale uvrstil skoraj brez boja, saj je bil njegov tekmec Novak Đoković na dvoboju osmine finala po zaostanku s 5:6 v prvem nizu izključen s turnirja, ko je zadel v vrat eno izmed sodnic.

Po tej diskvalifikaciji je postalo črno na belem, da bo US Open prvič po letu 2016, ko je bil najboljši Švicar Stan Wawrinka, dobil novega zmagovalca. Prvič ne bo zmagovalec nekdo iz ''velike trojice'', ki jo sestavljajo Roger Federer, Rafael Nadal (oba sta izpustila turnir) in nedavno izključeni Đoković, ta je bil na dobri poti, da osvoji že 18. turnir grand slam.

Četrtfinale, OP ZDA:

Aleksander Zverev (Nem, 5) : Borna Ćorić (Hrv, 27) 1:6, 7:6 (5), 7:6 (1), 6:3
Pablo Carreno Busta (Špa, 20) : Denis Shapovalov (Kan, 12) 3:6, 7:6 (5), 7:6 (4), 0:6, 6:3

Ne spreglejte