Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 9. 2020,
7.35

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

Jennifer Brady Naomi Osaka WTA OP ZDA

Sreda, 9. 9. 2020, 7.35

3 leta, 7 mesecev

OP ZDA, WTA, 9. dan

Američanka do uspeha kariere, Japonki se je izšlo v četrto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
Jennifer Brady | Jennifer Brady je prva polfinalistka OP ZDA. | Foto Reuters

Jennifer Brady je prva polfinalistka OP ZDA.

Foto: Reuters

Ameriška teniška igralka Jennifer Brady je prva polfinalistka odprtega prvenstva ZDA v New Yorku. Petindvajsetletna Američanka, ki je v letos v New Yorku v izjemni formi, je v uvodnem četrtfinalnem obračunu premagala Kazahstanko Julijo Putincevo s 6:3 in 6:2. V polfinalu jo čaka Japonka Naomi Osaka, ki je v dveh nizih odpravila Američanko Shelby Rogers in v četrtem medsebojnem dvoboju prvič okusila sladkost zmage.

Američanka Jennifer Brady se je podpisala pod največji uspeh v karieri. Prvič se je prebila v polfinale turnirja za grand slam. Doslej je najboljši rezultat dosegla pred tremi leti na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu, kjer je izpadla po četrtem krogu. V tem letu je premagala tudi dve igralki iz "top 10": v Brisbanu je bila boljša od trenutno prve dame ženskega tenisa, Avstralke Ashleigh Barty, v Dubaju pa je na kolena položila Ukrajinko Elino Svitolino.

Trenutno 41. igralka na lestvici WTA je imela v četrtfinalnem dvoboju vse niti igre v svojih rokah, Kazahstanko Julijo Putincevo je zasenčila v vseh prvinah igre in po uri in osmih minutah zmagala po dveh nizih.

Naomi Osaka je v četrtfinalu OP ZDA v dveh nizih odpravila Shelby Rogers. | Foto: Getty Images Naomi Osaka je v četrtfinalu OP ZDA v dveh nizih odpravila Shelby Rogers. Foto: Getty Images

Japonka Naomi Osaka se je uvrstila v polfinale po prepričljivi zmagi nad Američanko Shelby Rogers, kateri je prepustila le sedem iger. To je bila sploh njena prva zmaga proti omenjeni tekmeci v četrtem medsebojnem dvoboju. Zmagovalka OP ZDA iz leta 2018 na letošnjem US Opnu prihaja na vsak dvoboj z novo masko, kjer ima zapisano ime človeka, žrtve rasizma. Tokrat je izbrala Georga Floyda.

Druga četrtfinalna para na betonskih igriščih v Flushing Meadowsu sta Serena Williams (ZDA/3) - Tsvetana Pironkova (Bol) in Viktorija Azarenka (Blr) - Elise Mertens (Bel/16).

Četrtfinale, OP ZDA:

Naomi Osaka (Jap, 4) : Shelby Rogers (ZDA) 6:3, 6:4
Jennifer Brady (ZDA, 28) : Julija Putinceva (Kaz, 23) 6:3, 6:2

Ne spreglejte