Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 9. 2024,
8.45

Osveženo pred

2 uri, 4 minute

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Natisni članek

Taylor Fritz Jannik Sinner OP ZDA

Nedelja, 8. 9. 2024, 8.45

2 uri, 4 minute

OP ZDA (ATP), 14. dan

Bo Američanom po 21 letih le uspelo?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03
Jannik Sinner | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

V finalu teniškega OP ZDA se obeta zanimiv dvoboj, ko se bosta med seboj udarila Jannik Sinner in Taylor Fritz. Dvoboj se začne ob 20. uri po slovenskem času.

Turnir je že dolgo znan kot eden najbolj nepredvidljivih turnirjev za grand slam, kar se je letos še enkrat pokazalo. Bilo je veliko presenečenj, vključno s hitrim slovesom branilca naslova Novaka Đokovića in zmagovalca Wimbledona Carlosa Alcaraza. Tako smo dobili finalni obračun, ki ga ni nihče pričakoval. A vseeno se obeta zanimiv obračun, sploh za Američane, ki imajo v finalu svojega igralca.

Jannik Sinner, prvi igralec sveta, se je suvereno prebil do velikega finala. Z neverjetnim izkupičkom 54 zmag in le pet porazov v sezoni 2024 je Italijan velik favorit tega finala. Z morebitno zmago na OP ZDA bi postal šele četrti igralec, ki bi v isti sezoni osvojil dva turnirja za grand slam na trdi podlagi.

Taylor Fritz bi lahko po 21 letih postal prvi Američan, ki bi osvojil OP ZDA. | Foto: Reuters Taylor Fritz bi lahko po 21 letih postal prvi Američan, ki bi osvojil OP ZDA. Foto: Reuters

Na drugi strani mreže bo stal Taylor Fritz, ki je z zmago v petih nizih nad Francesom Tiafoejem postal prvi Američan v finalu OP ZDA po Andyju Roddicku leta 2006. Fritz je pokazal izjemno vzdržljivost, kar mu je do neke mere omogočilo preboj do finala. Čeprav ga v finalu čaka zelo težka naloga, Fritz lahko računa na podporo domačega občinstva.

Do zdaj sta igrala dva medsebojna dvoboja, izid v zmagah pa je izenačen (1:1). Sinner je v finalu favorit, vendar tudi Fritz ni brez možnosti, tako da lahko poskrbi za presenečenje. S tem pa bi po 21 letih postal prvi Američan, ki bi zmagal na OP ZDA. Nazadnje je to uspelo Andyju Roddicku leta 2003.

OP ZDA, finale

Jannik Sinner (Ita, 1) – Taylor Fritz (ZDA, 12)

Preberite še:

 
Arina Sabalenka
Sportal Arina Sabalenka prvič osvojila OP ZDA
Max Purcell Jordan Thompson
Sportal Na US Opnu naslov med dvojicami v Avstralijo
Jannik Sinner
Sportal Fritz po maratonu, Sinner kljub padcu uspešen, Britanec bruhal
Ne spreglejte