Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 6. 2019,
21.15

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51

Natisni članek

Andreja Klepač Simona Halep OP Francije teniški globus

Ponedeljek, 3. 6. 2019, 21.15

4 leta, 10 mesecev

OP Francije (9. dan), WTA

Rekordni mejnik mlade Američanke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51
Amanda Anisimova | Amanda Anisimova se je prvič prebila v četrtfinale katerega od velikih turnirjev. | Foto Gulliver/Getty Images

Amanda Anisimova se je prvič prebila v četrtfinale katerega od velikih turnirjev.

Foto: Gulliver/Getty Images

Na teniškem OP Francije so v konkurenci posameznic potekali še zadnji dvoboji osmine finala. Simona Halep, lanska zmagovalka turnirja v Parizu, je v dvoboju osmine finale oddala le eno igro. Avstralka Ashleigh Barty je v treh nizih izločila Američanko Sofio Kenin, ki je pred tem izločila Sereno Williams. Velik podvig je uspel tudi šele 17-letni Američanki Amandi Anisimovi, ki se je kot prva teniška igralka, rojena po letu 2000, prebila med osem najboljših na turnirju za grand slam. V ženskih dvojicah se je v osmini finala poslovila Andreja Klepač, na mladinskem turnirju je v 1. krogu dvojic klonila Pia Lovrič.

Novak Đoković
Sportal Đoković zanesljivo v četrtfinalu Pariza, Thiem izločil domačina

Romunka Simona Halep, tretja nosilka turnirja, je igrala proti šele 18-letni Poljakinji Igi Swiatek. Za mlado teniško igralko je bil to prvi nastop na Roland Garrosu, še lani je bila 344. igralka na svetu in igrala v mladinski konkurenci. Za igralki je bil to prvi medsebojni dvoboj, Romunka pa je mladi Poljakinji oddala le niz.

Štirinajsta nosilka turnirja Madison Keys se v osmini finala meri proti Čehinji Katerini Siniakovi, ki je pred tem v francoski prestolnici izločila prvo igralko sveta Naomi Osako.

Rekordni podvig Anisimove

Šele 17-letna Američanka Amanda Anisimova se je prvič prebila v četrtfinale katerega od velikih turnirjev, tudi ona pa je na tej poti naletela na zelo nizko oviro, saj španska kvalifikantka Aliona Bosova ni bila dorasla tekmica in je izgubila gladko s 3:6, 0:6. Anisimova je obenem tudi kot prva na svetu tako v moški kot ženski konkurenci iz generacije, rojene po letu 2000, ki ji je uspelo proti med najboljših osem na grand slamu.

Slovo Klepačeve

Andreja Klepač je v Parizu nastopala v dveh konkurencah. | Foto: Guliverimage/Getty Images Andreja Klepač je v Parizu nastopala v dveh konkurencah. Foto: Guliverimage/Getty Images V ženskih dvojicah je slovenska igralka Andreja Klepač, ki igra v paru s Čehinjo Lucie Hradecko, izgubil dvoboj za četrtfinalno vstopnico. Čehinja Kveta Peške, dolgoletna soigralka Katarine Srebotnik, in Američanka Nicole Melichar, sta bili boljši s 6:3 in 6:2.

Klepačeva je bila še zadnja slovenska predstavnica v članskem delu turnirja, tudi na mladinskem delu je že v 1. krogu posameznic končala Pia Lovrič, ki pa jo danes čaka še nastop v dvojicah.

WTA

Ne spreglejte