Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 6. 2024,
20.26

Osveženo pred

2 tedna, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,66

Natisni članek

Roland Garros OP Francije

Sreda, 5. 6. 2024, 20.26

2 tedna, 1 dan

OP Francije (WTA), 11. dan

Sedemnajstletnica se ne ustavlja, padla še Sabalenka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,66
Mira Andrejeva | Mira Andrejeva se je prebila v polfinale. | Foto Guliverimage

Mira Andrejeva se je prebila v polfinale.

Foto: Guliverimage

V ženskem delu OP Francije sta bila na sporedu še zadnja četrtfinalna dvoboja. Kot prva je napredovala Jessica Paolini, zanimiv obračun med mlado Miro Andrejevo in Arino Sabalenko pa je na koncu pripadel prvi, ki tako postaja največje presenečenje turnirja.

Alexander Zverev
Sportal Zverev izločil Avstralca

Prvi sta v ženskem delu na igrišče stopili Elena Ribakina in Jessica Paolini. Paolinijeva je bila od Ribakine v nizih boljša s 6:2, 4:6 in 6:4. Italijanka bi sicer lahko dvoboj odločila že v drugem nizu, v katerem je pri izidu 4:3 na svoj servis imela dve priložnosti za vodstvo s 5:3, a je Rusinja izenačila in osvojila dve brejk žogi za izenačenje, pri čemer je izkoristila drugo. Do konca drugega niza je dobila še dve igri in tako slavila s 6:4 ter dvoboj podaljšala v odločilen tretji niz.

V tem je bila spet boljša Italijanka in slavila s 6:4. "Dvoboj je bil resnično težak. V drugem nizu so me nekoliko preplavila čustva, a sem si rekla, da je vse v redu, in skušala udariti vsako žogico ter se na koncu uvrstila v polfinale," je za AFP dejala Paolinijeva. Z uvrstitvijo med štiri najboljše je le še dve zmagi oddaljena od dosežka rojakinje Francesce Schiavone, ki je na Roland Garrosu slavila leta 2010.

V drugem dvoboju sta se na osrednjem igrišču pomerili Mira Andrejeva in Arina Sabalenka. Dvoboj je trajal dve uri in 28 minut. Sabalenka je imela med dvobojem sicer nekaj težav in je zahtevala več zdravstvenih premorov. Belorusinja je dvoboj začela dobro in je na začetku povedla s 3:1, a je mlada Rusinja osvojila štiri igre ter prešla v vodstvo s 5:3. Sabalenka je nato zaigrala precej bolje in niz po podaljšani igri dobila s 7:6.

Rusinja je imela prednost tudi večino drugega niza, a bi po vodstvu s 4:2 Sabalenka skoraj izenačila na 5:5, vendar je Andrejeva izkoristila drugo brejk žogo na servis Sabalenke in ga dobila s 6:4. Z enakim izidom se je končal tudi tretji niz, ob koncu katerega je Andrejeva prav tako izkoristila drugo brejk žogo ter se veselila velikega uspeha.

"Danes sva s trenerjem pripravila poseben načrt, a si ga nisem zapomnila. Enostavno sem igrala tako, kot mi je odgovarjalo," je po koncu dvoboja dejala Andrejeva.

Sedemnajstletna Rusinja je tako postala najmlajša polfinalistka Roland Garrosa po letu 1997. Najmlajša igralka, ki je pred uspehom Andrejeve nastopila v polfinalu Roland Garrosa, je bila s 16 leti in osmimi meseci leta 1997 Švicarka Martina Hingis.

Četrtfinale:

Jessica Paolini (Ita, 12) – Elena Ribakina (Kaz, 4) 6:2, 4:6, 6:4
Mira Andrejeva (Rus) – Arina Sabalenka (Blr, 2) 6:7 (5), 6:4, 6:4)

Preberite še:

 
Novak Đoković
Sportal Skrb in težke odločitve. Koliko časa ga ne bo?
Iga Swiatek
Sportal Zastrašujoča predstava Ige Swiatek, v polfinalu tudi Coco Gauff
Ne spreglejte