Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 6. 2024,
8.54

Osveženo pred

2 tedna, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,76

Natisni članek

Roland Garros OP Francije Novak Đoković

Sreda, 5. 6. 2024, 8.54

2 tedna, 1 dan

Kdaj bi se lahko vrnil?

Skrb in težke odločitve. Koliko časa ga ne bo?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,76
Novak Đoković | Novak Đoković bo moral sprejemati prave odločitve. | Foto Guliverimage

Novak Đoković bo moral sprejemati prave odločitve.

Foto: Guliverimage

V svetovnih medijih se že ugiba, kako dolgo bo s teniških igrišč odsoten Novak Đoković, prvi igralec sveta, potem ko je v torek sporočil, da se umika z Roland Garrosa.

Novak Đoković je v torek sporočil, da se zaradi poškodbe kolena umika z največjega turnirja na pesku, OP Francije. Gre za poškodbo meniskusa, zaradi česar ga verjetno kar nekaj časa ne bo na igrišču. Strokovnjaki s tega področja pravijo, da lahko okrevanje traja od tri do šest mesecev. Če ta podatek drži, bo moral 37-letni Beograjčan izpustiti turnir v Wimbledonu in tudi olimpijske igre v Parizu.

Novak Đoković | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage Pomembno bo, kako bo potekalo zdravljenje

Wimbledon se začne čez dobre tri tedne, medtem ko nas do olimpijskih iger v Parizu ločita slaba dva meseca. Zato bo zelo pomembno, kako bo eden najboljših igralcev na svetu pristopil k zdravljenju. Spomnimo, da je imel Nole pred leti težave s komolcem. Kar nekaj časa je odlašal z operacijo, nazadnje pa le šel pod nož, kar se je izkazalo za pravilno odločitev.

Ali je zadnja poškodba kolena tako huda, da bo moral na operacijo, trenutno vedo samo Đoković in njegova ekipa oziroma zdravniki. Nole se bo moral verjetno hitro odločiti, kaj bo storil, saj so glavni cilji v sezoni še pred njim. Verjetno pa bo tudi sam kmalu javnost obvestil o tem, kako poteka njegovo zdravljenje.

Roger Federer je nazadnje igral v Wimbledonu. Po tistem se ni več vrnil. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Roger Federer je nazadnje igral v Wimbledonu. Po tistem se ni več vrnil. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Federer je zaradi težav s kolenom končal kariero

Ob tem se lahko spomnimo težav Rogerja Federerja, zdaj že upokojenega teniškega igralca. Švicar je imel prav tako težave s kolenom in šel na tri operacije v razmaku 18 mesecev. Vrnil se je po prvi operaciji in po drugi, medtem ko je tretja operacija pomenila konec njegove športne kariere. Zadnji uradni dvoboj je odigral leta 2021 v Wimbledonu.

Boris Becker je ob novici o Đokoviću ostal brez besed. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Boris Becker je ob novici o Đokoviću ostal brez besed. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Đokovićev nekdanji trener je ostal brez besed

Situacijo je komentiral tudi legendarni Boris Becker, ki Đokovića pozna zelo dobro, saj ga je pred leti uspešno treniral. Nemec je priznal, da je bil razočaran, ko je izvedel za šokantno novico, in navijače opozoril, da si bo moral Đoković vzeti malce daljši odmor in da operacija ni izključena.

"Že na zadnjih turnirjih je imel težav s kolenom, vendar nikoli ni govoril o njih. Želim mu čimprejšnje okrevanje, da bo lahko nared za sezono na travi. Gre za resno poškodbo, ki ne bo izginila čez noč. To me je pustilo brez besed. Raztrgan medialni meniskus je resna poškodba in postavlja se vprašanje, ali je potrebna operacija," so zapisali pri Tennis365.

Preberite še:

Novak Đoković
Sportal Novak Đoković se umika z OP Francije #video
Novak Đoković
Sportal Đoković je šokiral: se bo umaknil z Roland Garrosa?
Ne spreglejte