Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 6. 2024,
17.02

Osveženo pred

2 tedna, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,79

Natisni članek

Roland Garros OP Francije Novak Đoković

Torek, 4. 6. 2024, 17.02

2 tedna, 1 dan

Umik Novaka Đokovića

Novak Đoković se umika z OP Francije #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,79
Novak Đoković | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Organizatorji teniškega OP Francije so sporočili, da se Novak Đoković zaradi poškodbe desnega kolena umika s turnirja. To pomeni, da Srb ne bo mogel braniti lanskega naslova na pariškem pesku, prav tako pa je postalo jasno, da bo izgubil prvo mesto na lestvici ATP. Kaj po tem povedal glavni akter zgodbe?

 
Novak Đoković
Sportal Đoković je šokiral: se bo umaknil z Roland Garrosa?

"Na žalost sporočam, da se umikam z Roland Garrosa. Na včerajšnji tekmi sem igral s srcem in dal vse od sebe. Žal pa je magnetna resonanca pokazala raztrganino meniskusa. Z ekipo smo po tehtnem premisleku in posvetovanju sprejeli težko odločitev. Vsem ostalim igralcem, ki tekmujejo, želim srečo in hvala neverjetnim navijačem za ljubezen in podporo," je v svoji izjavi zapisal Đoković.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Zgodil se je najbolj črn scenarij

Novak Đoković je že po ponedeljkovem dvoboju, ko je slavil po petih nizih, tarnal nad bolečinami v kolenu in dejal, da ni povsem prepričan, če bo lahko nadaljeval s turnirjem. "Obstaja možnost, da odneham. Odvisno, kako resna je poškodba in kako velika škoda je narejena. To ni več v mojih rokah. Samo molim lahko, da bo vse v redu," je še v ponedeljek zvečer na novinarski konferenci razlagal eden najboljših igralec vseh časov. Novak Đoković je bolečine začutil med včerajšnjim dvobojem, a so kamere ujele, da je imel že ob prihodu v teniški center na kolenu obliž. | Foto: Guliverimage Novak Đoković je bolečine začutil med včerajšnjim dvobojem, a so kamere ujele, da je imel že ob prihodu v teniški center na kolenu obliž. Foto: Guliverimage

Na žalost 24-kratnega zmagovalca turnirjev za grand slame se je zgodil najbolj črn scenarij. Po pisanju srbskih medijev je imel v torek ob 15. uri magnetno resonanco. Ta pa je očitno pokazala, da je koleno 37-letnega teniškega igralca tako poškodovano, da ne more več nadaljevati s turnirjem.

Nole bi se moral v četrtfinalu pomeriti z Norvežanom Casperjem Ruudom, sedmim nosilcem turnirja. A ljubitelji tenisa tega dvoboja ne bodo videli. Ruud se je tako brez dvoboja prebil v polfinale.

Je bilo krivo spolzko igrišče?

Đoković je prav tako že včeraj povedal, da ne želi na nikogar kazati s prstom, a je prepričan, da je prišlo do poškodbe zaradi spolzkega igrišča. Med dvobojem je prosil, naj pogosteje pobrišejo igrišče, a supervizor njegove prošnje ni uslišal. In večkrat smo lahko videli, kako mu zdrsnilo na peščeni podlagi.

"Poškodba kolena, ki sem jo staknil, je bila posledica tega. Drsenje je sestavni del tega, a tokrat ga je bilo preveč. Velikokrat mi je spodrsnilo na pesku. Na travi prav tako … Ampak tega je bilo danes preveč," je bil v ponedeljek jasen Đoković.

Jannik Sinner se bo prihodnji teden prvič v svoji karieri povzpel na prvo mesto lestvice ATP. | Foto: Guliverimage Jannik Sinner se bo prihodnji teden prvič v svoji karieri povzpel na prvo mesto lestvice ATP. Foto: Guliverimage

Po umiku izgublja prvo mesto na lestvici ATP

Zdaj je že jasno, da bo srbski teniški zvezdnik izgubil prvo mesto, lahko pa se tudi zgodi, da pade na tretje mesto. Prihodnji ponedeljek se bo na vrh svetovne lestvice povzpel italijanski teniški igralec Jannik Sinner. Če bo Carlos Alcaraz zmagal Roland Garros, bo Đokovića potisnil na tretje mesto.

Preberite še:

Iga Swiatek
Sportal Zastrašujoča predstava Ige Swiatek, v polfinalu tudi Coco Gauff
Jannik Sinner
Sportal Jannik Sinner v polfinalu, po OP Francije bo postal številka 1

 

Ne spreglejte