Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 1. 2024,
13.00

Osveženo pred

3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

Natisni članek

tenis Jannik Sinner Novak Đoković OP Avstralije

Nedelja, 21. 1. 2024, 13.00

3 mesece

OP Avstralije, ATP (8. dan)

Novak Đoković je Francoza "razbil"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33
Novak Đoković | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Osmi dan teniškega OP Avstralije bodo moški igrali dvoboje četrtega kroga. Med njimi bo tudi Novak Đoković, za katerega se zdi, da je počasi našel svoj ritem in v Avstraliji kaže vse boljši tenis. Na delu bo tudi Jannik Sinner, ki se je sprehodil do četrtega kroga turnirja. Tokrat ga čaka lanski polfinalist.

Novak Đoković je v nedeljskem dvoboju igral atomski tenis, potem ko je po treh nizih zelo na hitro odpravil Adriana Mannarina, 20. nosilca turnrija. Francozu je najprej dvakrat zavezal kravato, v tretjem nizu pa mu je prepustil tri igre. Dvoboj se je na koncu končal z izidom 6:0, 6:0 in 6:3.

Mannarino velja za enega najbolj neugodnih igralcev na ATP Tour na turneji. A tokrat je bil proti prvemu igralcu sveta povsem brez moči, saj je Beograjčan dobil 13 zaporednih iger in prišel do  svoje 32. zaporedne zmage na OP Avstralije. S to zmago pa se je po števili četrtfinalov na turnirjih za grand slam izenačil z Rogerjem Federerjem (58).

Odlično od prve do zadnje točke

"Prva dva niza sta bila ena izmed boljših, ki sem ju odigral v zadnjem času. Zares sem želel izgubiti tisto igro v tretjem nizu, ker je napetost na tribunah rastla," s je nekoliko pošali Đoković in nadaljeval: "Od prve do zadnje točke sem igral odlično. Vedno je težko igrati proti Mannarinu, ki je nenavaden igralec in ima nenavaden backhand. Dobro sem serviral in ko sem potreboval prvi servis, mi je ta uspel," je po dvoboju povedal 10-kratni zmagovalec OP Avstralije.

Njegov naslednji tekmec v boju za polfinale bo Američan Taylor Fritz, ki je s 3:1 v nizih v več kot treh urah ugnal sedmega nosilca iz Grčije Stefanosa Cicipasa. Fritz se je prvič uvrstil v četrtfinale OP Avstralije.

Sinner je bil spet suveren

Četrti nosilec, Italijan Jannik Sinner, igra še naprej zelo dobro. Domov je poslal lanskega polfinalista Karen Kačanova, dvaindvajsetletnik ni oddal niza za slavje s 6:4, 7:5 in 6:3. Po Kačanovu bo tudi naslednji tekmec Sinnerja Rus. Andrej Rubljev, peti postavljeni igralec, je po pravem maratonu v izjemnem obračunu porazil domačina in desetega nosilca Alexa De Minaurja. Zadnji niz je Rubljev sicer dobil s 6:0, a pred tem je bilo v štirih urah in 14 minutah partije 6:4, 6:7 (5), 6:7 (4) in 6:3.

OP Avstralije, 4. krog (M):

Novak Đoković (Srb, 1) – Adrian Mannarino (Fra, 20) 6:0, 6:0, 6:3
Taylor Fritz (ZDA, 12) – Stefanos Cicipas (Grč, 7) 7:6 (3), 5:7, 6:3, 6:3
Jannik Sinner (Ita, 4) – Karen Kačanov (Rus, 15) 6:4, 7:5, 6:3
Andrej Rubljev (Rus/5) - Alex De Minaur (Avs/10) 6:4, 6:7 (5), 6:7 (4), 6:3, 6:0;

Preberite še:

Novak Đoković
Sportal Đoković je razkril, da je šel Federerju zagotovo na živce
Carlos Alcaraz
Sportal Alcarazu je žal, da se je tako končalo
Linda Noskova
Sportal Šok in največje presenečenje na OP Avstralije
Ne spreglejte