Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
17. 1. 2023,
12.25

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93

1

Natisni članek

Ons Jabeur Tamara Zidanšek tenis OP Avstralije

Torek, 17. 1. 2023, 12.25

1 leto, 3 mesece

OP AVSTRALIJE (WTA), 2. DAN

Obetala se je velika senzacija Tamare Zidanšek, potem pa …

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93

1

Tamara Zidanšek | Tamara Zidanšek se je dobro upirala drugi igralki sveta. | Foto Reuters

Tamara Zidanšek se je dobro upirala drugi igralki sveta.

Foto: Reuters

Drugi dan teniškega turnirja OP Avstralije je na osrednje igrišče stopila naša Tamara Zidanšek. Njena nasprotnica je bila druga nosilka turnirja Ons Jabeur. Slovenka se je dobro upirala, nasprotnici parala živce, a žal na koncu ni bilo dovolj za prvovrstno senzacijo. Dvoboj se je končal po treh nizih z zmago Ons Jabeur 7:6 (8), 4:6, 6:1.

Novak Đoković
Sportal Murray presenetljivo dobil peturni maraton, Đoković se je sprehodil

Ons Jabeur, druga igralka sveta, je prvi niz dobila po uri in osmih minutah. | Foto: Reuters Ons Jabeur, druga igralka sveta, je prvi niz dobila po uri in osmih minutah. Foto: Reuters Škoda za zamujene priložnosti v uvodnem nizu

Tamara Zidanšek je že v uvodni igri dvoboja nasprotnici odvzela servis in povedla z 1:0. Druga igra je bila na servis naše igralke zelo dolga. Na koncu jo je dobila Jabeurjeva in izenačila na 1:1. Naslednje tri igre je dobila druga nosilka turnirja in povedla že s 4:1, a naša tekmovalka se ni predala. Vztrajala je pri svoji igri in njena borbenost se je obrestovala. Konjičanka je dobila naslednje tri igre in izenačila na 4:4. Na koncu je o prvem nizu odločala podaljšana igra.

V podaljšani igri je imela naša igralka dve žogici (6:4) za zmago v prvem nizu, a ju ni uspešno izkoristila, saj je Jabeurjeva izenačila na 6:6. Pri izidu 8:7 je imela naša igralka že tretjo žogico za prvi niz, a tudi tretjič ni šlo. Je pa zato pozneje uspelo Tunizijki, ki je dobila podaljšano igro z 10:8 in povedla z 1:0 v nizih. Prvi niz je trajal uro in osem minut.

Tamara Zidanšek je drugi niz dobila po 40 minutah. | Foto: Reuters Tamara Zidanšek je drugi niz dobila po 40 minutah. Foto: Reuters

Ni se zmedla in vendarle dobila drugi niz

Drugi niz se je začel precej izenačeno, saj sta igralki suvereno dobivali igre na svoj servis. Nobena igralka si ni priborila priložnosti za break. Druga nosilka je bila tudi v uvodnih igrah drugega niza nervozna, saj jo je Zidanškova s svojo borbenostjo in vračanjem žogic spravljala v slabo voljo.

V osmi igri je Tamari vendarle uspel break in povedla je s 5:3. V naslednji igri je Slovenka servirala za drug niz. Imela je že žogico za drugi niz, a je ni izkoristila, je pa zato drugo žogico za odvzem servisa izkoristila nasprotnica in znižala izid na 5:4. Zidanškova se po tem ni zmedla. Ravno nasprotno. V deseti igri je nasprotnici še enkrat odvzela servis, drugi niz dobila s 6:4 in izenačila na 1:1. Drugi niz je trajal 40 minut.

Ons Jabeur je bila med dvobojem večkrat slabe volje. | Foto: Reuters Ons Jabeur je bila med dvobojem večkrat slabe volje. Foto: Reuters

Na začetku tretjega niza je letel lopar, nato padec v igri Zidanškove

Tretji niz se je za Afričanko začel zelo nervozno, saj je v uvodni igri na servis naše igralke kar dvakrat v besu vrgla lopar. To se vsekakor ne pričakuje od profesionalne igralke, ampak bolj od kakšne mlade igralke, ki še ne zna brzdati svojih čustev.

Vseeno se je dvakratna finalistka turnirjev za grand slam v nadaljevanju zbrala. Dobila je naslednji dve igri. Potem ko je v tretji igri Zidanškovi odvezal servis, je povedla z 2:1. V naslednji igri je potrdila break in povedla s 3:1. V svoji igri pa je začela popuščati naša 25-letna igralka. V peti igri je še drugič izgubila servis in zaostajala že s 4:1. Ons Jabeur se je v nadaljevanju dvoboja še bolj sprostila in drug niz dobila s 6:1.

Od Slovenk med posameznicami v sredo dvoboj čaka Kajo Juvan. Pomerila se bo s Kazahstanko Jeleno Ribakino, sicer zmagovalko lanskega Wimbledona.

Caroline Garcia se je zlahka prebila v drugi krog turnirja. | Foto: Reuters Caroline Garcia se je zlahka prebila v drugi krog turnirja. Foto: Reuters

Na osrednjem igrišču je že igrala tudi Francozinja Caroline Garcia. Ta je premagala Katherine Sebov s 6:3 in 6:0. Rusinja Arina Sabalenka, peta nosilka turnirja, je premagala Čehinjo Terez Martincovo. Končni izid je bil 6:1, 6:4.

Od nosilk sta se poslovili Italijanka Martina Trevisan in Estonka Kaia Kanepi, medtem ko so napredovale Rusinja Veronika Kudermetova, Elise Mertens iz Belgije z zmago nad Španko Garbine Muguruza, Rusinja Jekaterina Aleksandrova, Estonka Anett Kontaveit in Čehinja Karolina Pliškova.

Melbourne, grand slam, ženske, 1. krog:

Ons Jabeur (Tun, 2) - Tamara Zidanšek (Slo) 7:6 (8), 4:6, 6:1
Karolina Pliškova (Češ/30) - Xiyu Wang (Kit) 6:1, 6:3;
Petra Martić (Hrv) - Viktorija Golubić (Švi) 6:3, 6:4;
Katie Volynets (ZDA) - Jevgenija Rodina (Rus) 6:3, 6:2;
Veronika Kudermetova (Rus/9) - Maryna Zanevska (Bel) 6:2, 7:6 (4);
Anett Kontaveit (Est/16) - Julia Grabher (Avt) 6:2, 6:3;
Taylor Townsend (ZDA) - Diane Parry (Fra) 6:1, 6:1;
Jekaterina Aleksandrova (Rus/19) - Ysaline Bonaventure (Bel) 6:2, 6:1;
Leylah Fernandez (Kan) - Alize Cornet (Fra) 7:5, 6:2;
Caroline Garcia (Fra/4) - Katherine Sebov (Kan) 6:3, 6:0;
Arina Sabalenka (Blr/5) - Tereza Martincova (Češ) 6:1, 6:4;
Shelby Rogers (ZDA) - Arianne Hartono (Niz) 6:4, 6:3;
Elise Mertens (Bel/26) - Garbine Muguruza (Špa) 3:6, 7:6 (3), 6:1;
Anna Karolina Schmiedlova (Slk) - Martina Trevisan (Ita/21) 6:3, 6:2;
Camila Giorgi (Ita) - Anastasija Pavljučenko (Rus) 6:0, 6:1;
Belinda Benčič (Švi/12) - Viktorija Tomova (Bol) 6:1, 6:2;
Ljudmila Samsonova (Rus/18) - Jasmine Paolini (Ita) 6:2, 6:4;
Kimberly Birrell (Avs) - Kaia Kanepi (Est/31) 3:6, 7:6 (4), 6:1;
Linda Fruhvirtova (Češ) - Jaimee Fourlis (Avs) 6:0, 6:4;

 Preberite še:

Rafael Nadal
Sportal Nič od presenečenja …
Kaja Juvan
Sportal Kaja Juvan brez težav napredovala, čaka jo zmagovalka Wimbledona
Ne spreglejte