Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 8. 2018,
8.20

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,84

Natisni članek

teniški globus Rafael Nadal Novak Đoković

Četrtek, 9. 8. 2018, 8.20

5 let, 8 mesecev

Teniški globus, 8. avgust

Mladi Grk vrgel rokavico Novaku Đokoviću, Nadal brez težav #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,84
Novak Đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Na turnirju serije masters v Torontu so najboljši teniški igralci igrali drugi krog tekmovanja. Na igrišču smo lahko znova videli Novaka Đokovića, ki je bil tudi v drugo uspešen. Prvič je zaigral tudi Rafael Nadal, ki za uvrstitev v 3. krog tekmovanja ni imel težav.  V Montrealu pa se je v igri dvojic v četrtfinale uvrstila naša Katarina Srebotnik.

Novak Đoković je že v sredinih popoldanskih urah stopil na igrišče. Srb se je tokrat pomeril z domačinom. Nasproti mu je stal Peter Polansky. Nole je še drugič v karieri premagal kanadskega teniškega igralca. Uspešen je bil v dveh nizih. V tretjem krogu ga zdaj čaka mladi Grk Stefanos Tsitsipas.

Prvič je v Torontu na igrišče stopil prvi nosilec Rafael Nadal. Španec je v nočnih oziroma zgodnjih jutranjih urah po slovenskem času igral proti Francozu Benoitu Pairu. Rafa je svoje delo opravil z odliko, saj je Francoza odpravil v dveh nizih in oddal le pet iger. Dvoboj je trajal le eno uro in 16 minut. Nadala v tretjem krogu čaka povratnik na teniška igrišča, Stan Wawrinka.

Stefanos Tsitsipas | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Želi dokazati, da lahko igra še bolje

Za presenečenje je poskrbel šele 19-letni grški igralec Stefanos Tsitsipas. Ta je v drugem krogu izločil Dominica Thiema, osmega nosilca turnirja. "Že od začetka dvoboja sem bil zelo samozavesten. Čutil sem, da sem močnejši do njega  … Samozavest je bila v tem dvoboju zelo pomembna in tudi servis mi je dobro služil. Od začetka do konca je bil izjemen dvoboj in veselim se že naslednjega dvoboja, ker želim dokazati, da lahko igram še bolje," je povedal Tsitsipas in tako na neki način vrgel rokavico svojemu naslednjemu nasprotniku, Novako Đokoviću.

Srebotnikova v četrtfinalu dvojic

Na turnirju v Montrealu je bila uspešna naša Katarina Srebotnik, ki je združila moči s Kiki Bertens. V drugem krogu tekmovanja sta bili njuni nasprotnici Barboro Strycovo in  Andrea Hlavackova. Na koncu je bila po dveh nizih boljša slovensko-nizozemska navezava - 6:3, 7:6 (3).

ATP:

 

WTA:

Ne spreglejte