Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
4. 9. 2018,
9.43

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,87

2

Natisni članek

teniški globus OP ZDA Novak Đoković

Torek, 4. 9. 2018, 9.43

5 let, 8 mesecev

Portugalec se je jezil na Novaka Đokovića

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,87

2

V ponedeljek se je Novak Đoković po treh nizih uvrstil v četrtfinale. Srb je med dvobojem zahteval zdravniško pomoč, za dalj časa je odšel tudi v slačilnico, kar njegovemu nasprotniku tudi malo ni bilo všeč. "Težko je, veste. Ni lahko igrati v takšnih pogojih," je po dvoboju razlagal Đoković.

Na igriščih Flushing Meadows so bili v ponedeljek popoldne znova zelo težki pogoji za igranje, zato je Novak med dvobojem poklical zdravnike in tudi navzven ni bil videti najbolj svež. Kot je po dvoboju povedal, ni več star 21 let in čeprav se ne počuti starega, se mu leta nekoliko že poznajo.

Novak Đoković | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images Poskušal je preživeti

Po končanem dvoboju nekdanji prvi igralec sveta ni želel prav veliko govoriti o zdravstvenih težavah, a je ob tem priznal, da je bil to vse prej kot lahek dvoboj. "Da, bilo je nekaj stvari, ampak je, kar je. Že v prvem krogu sem imel takšno izkušnjo. Težko je, veste. Ni lahko igrati v takšnih pogojih. Ob tem pa ne moreš storiti ničesar, kot da poskušaš preživeti in najti način, da zmagaš," je povedal 31-letni teniški igralec, ki je priznal, da je bila to vse prej kot lahka zmaga.

"Semafor ne laže, ampak bilo je veliko težje kot prikazuje rezultat. Uspel je narediti "break", ampak sem se v drugem nizu uspel vrniti. Bili so težki pogoji, poskušal sem zdržati na terenu in čakati na svoje priložnosti. Uspel sem izkoristiti te priložnosti in na koncu zmagal," je po dvoboju povedal Đoković, ki si je med dvobojem privoščil šestminutni odmor.

Joao Sousa | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images Portugalcu dolg odmor ni bil niti malo všeč

Njegov nasprotnik, Joao Sousa, nad to potezo Srba ni bil najbolj navdušen. "Ni mi bilo všeč, da je bil tako dolg odmor, ampak takšno je pravilo. Imel je pravico, da gre na stranišče ... V teh primerih ne obstaja časovna omejitev, ampak je lahko moteča. Ne pritožujem se, ampak sem samo vprašal. Če mene osebno vprašate, je bil odmor predolg," je po dvoboju povedal Sousa.

Deček ga je navdušil z oponašanjem

Na novinarski konferenci pa so mu vprašanje lahko postavili tudi otroci. Tokrat sta imela svojo priložnost Lolita in Yonas, ki sta ga spomnila na njegove imitacije igralcev, ki jih je pred leti že opustil. Vprašala sta ga, kdo njega najbolj oponaša. "Andy Roddick me je dobro oponašal. A zdaj? Mogoče Nick Kyrgios," jima je odgovoril. Pozneje ga je oponašal še mladi Yonas. To je Novaka tako navdušilo, da je mlademu ljubitelju tenisa podaril svojo kapo.

Roger Federer
Sportal Senzacija v New Yorku, Federer potegnil krajšo
Carla Suarez-Navarro in Marija Šarapova
Sportal Kakšno darilo za 30. rojstni dan, Šarapova že pakira
Ne spreglejte