Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 9. 2018,
7.20

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,55

Natisni članek

OP ZDA Novak Đoković Roger Federer Marin Čilić Kei Nišikori

Torek, 4. 9. 2018, 7.20

5 let, 7 mesecev

OP ZDA (ATP), 8. dan

Senzacija v New Yorku, Federer potegnil krajšo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,55
Roger Federer | Roger Federer je ostal brez četrtfinala v New Yorku. | Foto Reuters

Roger Federer je ostal brez četrtfinala v New Yorku.

Foto: Reuters

Na odprtem prvenstvu ZDA so se v četrtfinale uvrstili še Srb Novak Đoković, Hrvat Marin Čilić, Japonec Kei Nišikori in Avstralec John Millman, ki je presenetil Švicarja Rogerja Federerja. Po izgubljenem prvem nizu je dobil naslednje tri in poskrbel za največjo senzacijo v osmini finala.

Avstralski teniški igralec John Millman, ki ima 29 let in na svetovni jakostni lestvici zaseda 55. mesto, je poskrbel za veliko presenečenje. Na štadionu Arthur Ashe v New Yorku je v osmini finala izločil drugega nosilca Rogerja Federerja.

Švicarski veteran, ki je pri 37 letih navduševal na zadnjem grand slam turnirju v tem letu, je naletel na avstralsko oviro. Prvič po 19 letih je na grand slam turnirju izpadel proti Avstralcu. To se mu je zgodilo le še leta 1999 na odprtem prvenstvu Francije v Parizu proti Patricku Rafterju. Millman je izločil petkratnega zmagovalca turnirja v New Yorku, ki je tako ostal brez 13. četrtfinala.

Avstralec John Millman je na odprtem prvenstvu ZDA poskrbel za najbolj odmevno zmago kariere. | Foto: Reuters Avstralec John Millman je na odprtem prvenstvu ZDA poskrbel za najbolj odmevno zmago kariere. Foto: Reuters

Đoković, Čilić in Nišikori v treh nizih 

Novak Đoković se bo v dvoboju za polfinale udaril proti Avstralcu. | Foto: Reuters Novak Đoković se bo v dvoboju za polfinale udaril proti Avstralcu. Foto: Reuters Srbski as Novak Đoković, ki je postavljen kot šesti nosilec turnirja, je v osmini finala navidez zlahka v treh nizih odpravil Joaa Souso, a je imel proti Portugalcu v ne najbolj ugodnem vremenu tudi nekaj težav, zaradi česar je moral prositi tudi za zdravniško pomoč. Na koncu je srbski zvezdnik zmagal v treh nizih in se dokaj zlahka sprehodil med najboljših osem, proti Sousi pa prišel še do pete zmage na petem medsebojnem dvoboju.

Najboljši Hrvat Marin Čilić je v treh nizih odpravil Davida Goffina. Čilić, zmagovalec turnirja leta 2014, je razmerje v zmagah v medsebojnih dvobojih proti Belgijcu izenačil na 3:3.

Prva sta v ponedeljek na igrišče stopila Kei Nišikori, ki je v New Yorku že igral v finalu, in Philipp Kohlschreiber. Japonec je Nemca premagal s 3:0 v nizih (6:3, 6:2, 7:5) in napredoval med osem najboljših.

Pari četrtfinala:

Nadal (Špa, 1) – Thiem (Avt, 9)
Del Potro (Arg, 3) – Isner (ZDA, 11)
Čilić (Hrv, 7) – Nišikori (Jap, 21)
Đoković (Srb, 6) – Millman (Avs)

Carla Suarez-Navarro in Marija Šarapova
Sportal Kakšno darilo za 30. rojstni dan, Šarapova že pakira
Ne spreglejte