Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
13. 11. 2019,
10.27

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,36

2

Natisni članek

Dominic Thiem Roger Federer Novak Đoković

Sreda, 13. 11. 2019, 10.27

4 leta, 5 mesecev

Đoković po bolečem porazu: To sem redko doživel #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,36

2

Novak Đoković | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Na finalnem delu teniškega turnirja v Londonu bo v prihodnjih dneh še kako zanimivo, potem ko je že jasno, da se bosta za polfinale udarila Novak Đoković in Roger Federer. Predvsem Đoković je bil po torkovem porazu precej nejevoljen. Srb se zaveda, da ga čaka zelo težko delo, če želi biti na koncu sezone na prvem mestu.

Torkov teniški dan v areni O2 je bil zelo pester in zanimiv. V prvem dvoboju je Roger Federer ostal med "živimi", ko je premagal Mattea Berrettinija, veliko večje razočaranje pa je doživel Novak Đoković.

Srb je namreč v drugem dvoboju turnirja izgubil proti Dominicu Thiemu. Avstrijec si je z drugo zmago že zagotovil polfinale, medtem ko bo Đoković svojo priložnost za polfinalno vstopnico iskal v naslednjem dvoboju. Njegov nasprotnik pa bo veliki Roger Federer. Oba imata do zdaj po eno zmago in en poraz. Torej se obeta še zelo pestro nadaljevanje tega tedna.

Dominic Thiem
Sportal Po Federerju padel še Đoković: Avstrijec že v polfinalu!

Novak Đoković je imel svoje priložnosti, a jih ni izkoristil. | Foto: Gulliver/Getty Images Novak Đoković je imel svoje priložnosti, a jih ni izkoristil. Foto: Gulliver/Getty Images Kaj takšnega je Nole v svoji karieri redko doživel

"Mislim, da si je zaslužil zmago," je po porazu proti Thiemu športno priznal 32-letni Beograjčan. "Igral je zelo pogumno in vsako žogico je udaril na polno. Ves dvoboj je igral enako, vse do zadnje točke. Kapo dol in samo čestitam mu lahko, ker je igral zares izjemen dvoboj. Težko je oceniti ta dvoboj, ker v svoji karieri nisem doživel veliko takšnih dvobojev, ko je nasprotnik tako močno dominiral."

Novak Đoković
Sportal Novak Đoković povsem odpovedal #video

Kaj takšnega je v karieri redko doživel. | Foto: Gulliver/Getty Images Kaj takšnega je v karieri redko doživel. Foto: Gulliver/Getty Images

Novak se sprašuje, kako dolgo bo zdržal

"V določenih trenutkih je bil neverjeten. Žogice je udarjal z vso močjo. Težko je karkoli reči. Njegova raven igre je bila izjemno visoka. To danes je bilo neverjetno. Vprašanje je, ali bo dolgo zdržal na tako viski ravni. Če je tega sposoben, potem vsa čast. Že pred tem sva igrala, ampak kar je delal tokrat … Ne vem, kaj naj rečem, to je bilo nekaj nenavadnega," je dejal drugi igralec sveta, ki meni, da bi moral v ključnih trenutkih igrati agresivneje.

Novak Đoković je Dominicu Thiemu športno čestital za zmago. | Foto: Gulliver/Getty Images Novak Đoković je Dominicu Thiemu športno čestital za zmago. Foto: Gulliver/Getty Images

In kaj pravi o dvoboju s Federerjem?

Novak Đoković je bil po bolečem porazu zelo nerazpoložen, saj je takoj po tiskovni konferenci odvihral s tiskovnega središča. Kako tudi ne, potem ko je imel v tretjem nizu v podaljšani igri vodstvo s 3:0 in 4:1, a ga je zapravil …

V četrtek ga čaka dvoboj proti Rogerju Federerju, s katerim se bosta udarila za polfinale. Za Đokovića bo ta dvoboj še toliko bolj pomemben, saj bi v primeru poraza izgubil vse možnosti za končno prvo mesto na lestvici ATP. Trenutno je prvi Rafael Nadal.

"Gre za takšen sistem tekmovanja, tako da sem še vedno na turnirju. Zdaj bova igrala z Rogerjem Federerjem. Poraženec se ne bo kvalificiral, tako preprosto je to." Pozneje so ga še vprašali, ali bo imel letošnji epski finale v Wimbledonu kakršnokoli vpliv na četrtkov dvoboj. Nole je na kratko odgovoril: "Ni pomembno."

Rafael Nadal
Sportal Nadal zgrožen in šokiran ob vprašanju novinarja #video
Ne spreglejte