Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
9. 11. 2018,
14.59

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,94

1

Natisni članek

Novak Đoković teniški globus

Petek, 9. 11. 2018, 14.59

5 let, 5 mesecev

Novak Đoković je odprl dušo: Dva ali tri dni sem samo jokal

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,94

1

Novak Đoković | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

"Dva ali tri dni sem samo jokal," je pred kratkim priznal Novak Đoković, ki se je po dolgem času vrnil na vrh svetovnega tenisa. "Jokal sem po operaciji komolca. Vsakokrat, ko sem pomislil na to, sem imel občutek, da sem storil napako."

To je bilo presenetljivo priznanje srbskega zvezdnika, ki na igrišču deluje kot pravi bojevnik. S tem je dal vedeti, da je tudi on samo človek. Sploh ko gre za njegovo telo. Novak Đoković je igralec, na katerega so se lovorike kar lepile. Nato sta sledili dve sušni leti, kar je težko za vsakega športnika, še posebej za Novaka Đokovića.

Nekaj časa se je govorilo, da sta Novak in Jelena Đoković imela težave v razmerju. | Foto: Facebook Nekaj časa se je govorilo, da sta Novak in Jelena Đoković imela težave v razmerju. Foto: Facebook

Priznal je, da so zasebne težave vplivale na njegove rezultate

Težki časi so se zanj začeli poleti leta 2016 in končali šele pred nekaj meseci v Wimbledonu, ko je še četrtič v karieri zmagal najprestižnejši teniški turnir. V tem času se je v njegovem profesionalnem in zasebnem življenju veliko dogajalo. Odpustil je vso svojo trenersko ekipo, tudi dolgoletnega trenerja Marijana Vajdo. Tega je pozneje poklical nazaj. Nekaj časa se je glasno govorilo, da je imel s svojo ženo Jeleno težave v zakonu, sam pa je priznal, da so bile za slabe rezultate krive tudi zasebne težave.

Novak Đoković
Sportal Novak Đoković je skoraj naredil usodno napako

Novak Đoković | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Na vsak način se je skušal izogniti operaciji, a je dobil klic

Po vseh težavah bi marsikdo pričakoval, da se bo Đoković po operaciji komolca vrnil olajšan in nasmejan, tako kot se je po operaciji kolka vrnil Andy Murray. Srb pa se je po tej operaciji počutil krivega.

"Na vsak način sem se poskušal izogniti operacijski mizi. Nisem privrženec operacij in zdravil. Vedno se poskušam zdraviti naravno, verjamem, da se lahko telo samo pozdravi. Nikoli več ne želim biti v položaju, da bi moral še enkrat na operacijo. Mislim, da sem takrat dobil klic, da moram to storiti. Nisem bil pripravljen čakati še naslednjih šest ali 12 mesecev. Moral sem se vrniti na igrišče, in to je bil kompromis."

"Dobro, to moram sprejeti. Kar je bilo, je bilo, časa ne moreš zavrteti nazaj." | Foto: Reuters "Dobro, to moram sprejeti. Kar je bilo, je bilo, časa ne moreš zavrteti nazaj." Foto: Reuters

Še mesec ali dva se je počutil krivega

"V tistem času sem imel mešane občutke. Bil sem v dvomih in bal sem se, ali bom sploh dokončno okreval.  Nikoli ne veste, kako se bo telo odzvalo na agresivno zdravljenje. K sreči je bila operacija uspešna."

"Še mesec ali dva sem se počutil krivega. Prišel sem do točke, ko sem si rekel, 'dobro, to moram sprejeti, kar je bilo, je bilo in časa ne moreš zavrteti nazaj'. Lahko bi vse skupaj sprejel z veseljem ali z žalostjo, a nisem želel biti ujet v teh čustvih," je za The Telegraph povedal 14-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam in prvi igralec sveta.

Karen Kačanov
Sportal Velika senzacija Rusa, izmučeni Đoković na kolenih #video

Čaka ga še turnir v Londonu Novak Đoković ima do konca sezone že zagotovljeno prvo mesto na lestvici ATP. | Foto: Gulliver/Getty Images Novak Đoković ima do konca sezone že zagotovljeno prvo mesto na lestvici ATP. Foto: Gulliver/Getty Images

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je prejel nagrado združenja poklicnih teniških igralcev ATP za povratnika leta, njegov slovaški trener Marijan Vajda pa nagrado za najboljšega trenerja v tej sezoni. V nedeljo ga že čaka turnir velike osmerice v Londonu, kjer se bo med seboj udarilo osem najboljših igralcev te sezone.

Novak Đoković
Sportal Đoković povratnik leta, Vajda najboljši trener
Ne spreglejte