Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 11. 2018,
17.25

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,31

5

Natisni članek

teniški globus Novak Đoković Karen Kačanov

Nedelja, 4. 11. 2018, 17.25

5 let, 5 mesecev

Teniški globus, 4. november

Velika senzacija Rusa, izmučeni Đoković na kolenih #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,31

5

Karen Kačanov | Karen Hačnov se veseli ene največjih zmag v karieri. | Foto Reuters

Karen Hačnov se veseli ene največjih zmag v karieri.

Foto: Reuters

Zmagovalec teniškega turnirja serije masters v Parizu je Rus Karen Kačanov, ki je za svojo največjo turnirsko zmago z 2:0 v nizih (7:5, 6:4) premagal Srba Novaka Đokovića, ki bo od prihodnjega tedna spet številka ena moškega tenisa. 

Na teniškem turnirju v Parizu smo bili priča prvovrstni senzaciji, potem ko je šele 22-letni Karen Kačanov premagal favoriziranega Novaka Đokovića. Srbski teniški zvezdnik je bil na igrišču neprepoznaven, saj je delal veliko neizsiljenih napak. Nole je očitno plačal davek utrujenosti, potem ko je imel zelo težka predhodna dvoboja. Sam je po polfinalnem dvoboju, ko je igral epski dvoboj proti Rogerju Federerju, dejal, da ne bo imel težav z regeneracijo. A kot kaže, se je uštel. Novi prvi igralec sveta je bil na igrišču videti povsem izmučen. Dvoboj je trajal eno uro in 39 minut.

"Ta zmaga mi pomeni vse," je uvodoma povedal 18. igralec sveta in dodal. "To je ena največjih lovorik v moji karieri. Bolje ne bi mogel končati sezone, potem ko sem premagal Novaka Đokovića, prvega igralca sveta."

Po nekaj igrah se je mladi Rus sprostil Karen Kačanov je v Parizu dosegel največji uspeh v karieri. | Foto: Reuters Karen Kačanov je v Parizu dosegel največji uspeh v karieri. Foto: Reuters

Mnogi so pričakovali, da bo Đoković brez težav prišel še do ene turnirske lovorike, a je Karen Kačanov pripravil veliko presenečenje in dosegel največji uspeh v karieri.

V uvodnih igrah dvoboja je kazalo, da bo Đoković brez večjih težav opravil z osem let mlajšim nasprotnikom. Srbu je že v četrti igri prvega niza uspel "break" in videti je bilo, da mora niz le pripeljati do konca. A zgodilo se je ravno obratno. Karen se je sprostil in igral svoj najboljši tenis. Vrnil se je že v naslednji igri, ko je Novaku vzel servis in zmanjšal izid na 2:3. Do novega presenečenja je prišlo v 11. igri. Rus je spet prišel do "breaka" in povedel s 6:5. V naslednji igri je brez težav dobil igro na svoj servis in prvi niz, ta je trajal 58 minut, dobil z izidom 7:5.

Novak Đoković je bil vidno utrujen. | Foto: Reuters Novak Đoković je bil vidno utrujen. Foto: Reuters Đoković brez moči in prave volje

Na začetku drugega niza je bil Novak Đoković videti zelo utrujen. To se mu je poznalo tudi pri njegovi igri. Vedno bolj pogosto je prihajal k mreži, ker je želel krajšati točke, prav tako je bilo v njegovi igri veliko neizsiljenih napak. Kačanov je v tretji igri Đokoviću vzel igro na njegov servis in povedel z 2:1. Kačanov te priložnosti ni izpustil iz rok, izkoristil je prvo žogico za zmago in na koncu zasluženo slavil. Drugi niz se je končal s 6:4.

"Zaslužil si je to zmago. Prepričan sem, da bomo v prihodnosti z njegove strani videli še veliko odličnih dvobojev," pa je po porazu povedal Đoković.

Novak Đoković
Sportal Đoković izgubil živce: pred polno dvorano nadrl svojo ekipo #video
Ne spreglejte