Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
3. 11. 2018,
8.42

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,50

1

Natisni članek

teniški globus Novak Đoković

Sobota, 3. 11. 2018, 8.42

5 let, 5 mesecev

Pariz, turnir serije masters

Đoković izgubil živce: pred polno dvorano nadrl svojo ekipo #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,50

1

Novak Đoković | Novak Đoković se je namučil proti Hrvatu Marinu Čiliću. | Foto Reuters

Novak Đoković se je namučil proti Hrvatu Marinu Čiliću.

Foto: Reuters

Novak Đokovič se je v petek po težkem dvoboju prebil v polfinale. Srbski zvezdnik je med dvobojem povsem izgubil živce, potem ko od svoje ekipe s tribune ni dobil tistega, kar je želel. Šlo je le za šumeče tablete.

V petek je Novak Đoković v četrtfinalu igral proti Hrvatu Marinu Čiliću. Bilo je zelo tesno, saj se je dvoboj končal po treh nizih in nekaj več kot dveh urah (4:6, 6:2, 6:3). Najboljši hrvaški teniški igralec je bil za Đokovića zelo trd oreh, kar ga je vidno spravljalo ob živce. Enkrat se je znesel nad svojim loparjem, pred polno dvorano pa je nadrl tudi svojo ekipo.

Zadrl se je, da ga je slišala vsa dvorana

Njegova ekipa ga je spravila ob živce. Ta nikakor ni mogla razumeti, kaj naj mu pošljejo na teren. Namesto vitaminskih tablet so mu pošiljali pijačo … Že ob tem je zmajeval z glavo in jim še enkrat nakazal, da potrebuje tablete. Ob naslednjem premoru je sledila eksplozija Beograjčana. "Šumeče tablete," se je zadrl, da so ga slišali vsi v dvorani. Miriti ga je moral tudi glavni sodnik. No, naposled jih je le dobil.

Novak Đoković
Sportal Sanjski polfinale: Đoković pričakuje Federerja

Loteva se ga bolezen

Glede na okoliščine je Novak Đoković moral biti zadovoljen s končnim izidom. "Ne počutim se dobro. Kot da se me loteva gripa," je uvodoma povedal novi prvi igralec sveta. "Ni enostavno biti vsak dan učinkovit. Moja energija ni na najvišji ravni, ampak to moram sprejeti in s tem se poskušam spopasti. Upam, da bo iz dneva v dan bolje," je po dvoboju dejal 31-letni Beograjčan, ki je med drugim povedal, da je bil dvoboj proti Čiliću do zadnjega atoma moči.

"To je bil najtežji izziv v zadnjih nekaj tednih." | Foto: Reuters "To je bil najtežji izziv v zadnjih nekaj tednih." Foto: Reuters

Pričakoval je težek dvoboj

"Oba sva imela nekaj izjemnih točk. V  dvoboju sem imel vzpone in padce. Nekatere stvari bi lahko odigral bolje, še posebej na drugi servis. To je bil najtežji izziv v zadnjih nekaj tednih. Pričakoval sem nekaj takšnega. Ni bilo lahko igrati proti igralcu, ki igra tako agresivno. To je bila zmaga, ki mi je dala še dodatne samozavesti," je na novinarski konferenci v Parizu povedal Beograjčan.

Novak Đoković se bo v polfinalu udaril z velikim Rogerjem Federejem. Ta je v polfinalu brez težav premagal Japonca Keia Nišikorija.

Novak Đoković
Sportal Čustveni Đoković se je spomnil na otroštvo in prvo trenerko
Ne spreglejte