Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
2. 11. 2018,
10.21

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93

Natisni članek

teniški globus Novak Đoković

Petek, 2. 11. 2018, 10.21

5 let, 5 mesecev

Novak Đoković

Čustveni Đoković se je spomnil na otroštvo in prvo trenerko

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93
Novak Đoković | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Novak Đoković se je ob vrnitvi na sam teniški vrh znova spomnil na Jeleno Genčić, svojo prvo trenerko in teniško mamo, kot ji rad reče. Ob spominih na otroštvo in prvo trenerko Đoković postane zelo čustven, nič drugače pa ni bilo v Parizu.

Novak Đoković
Sportal Sanjski polfinale: Đoković pričakuje Federerja

Še sam ni verjel

Novaku Đokoviću je v petih mesecih uspelo tisto, v kar še sam ni verjel. Z 22. mesta se je prebil na vrh lestvice ATP, tako da bo prihodnji teden znova prvi igralec sveta. Pri tem mu je nekoliko pomagal Rafael Nadal, ki je zaradi poškodbe dvoboj odpovedal.

"Če bi mi to rekli pred petimi meseci … Vedno sem verjel vase, v zadnjem času mi je zelo zrasla samozavest. Vse skupaj se je zgodilo zelo hitro in to je bila zares lepa avantura," je povedal Đoković, ki želi na vrhu ostati do konca sezone.

"Do konca leta bo še zelo zanimivo." | Foto: Guliverimage/Getty Images "Do konca leta bo še zelo zanimivo." Foto: Guliverimage/Getty Images Ni še konec …

Štirinajstkratni zmagovalec turnirjev za grand slam se zaveda, da še ni konec tekme za prvo mesto, prav tako mu je žal za poškodovanega Nadala. "Ne morem biti povsem srečen, ker je Nadal zaradi poškodbe odpovedal turnir in se že vse od OP ZDA ubada s poškodbami. Do konca leta bo še zelo zanimivo. Ne vemo, ali bo Nadal prišel v London, a v igri je še Federer."

Veliko zaslug za njegove uspehe ima zdaj že pokojna Jelena Genčić, njegova prva trenerka. Ta mu ni dala samo teniškega znanja, ampak tudi življenjske smernice.

Imel je srečo, da je bila del njegovega življenja

"Dala mi je osnove za tenis in podlago, na kateri sem pozneje gradil svojo igro. Osnova tenisa zagotovo pripada njej. Lahko rečem, da sem z njo preživel ključna leta svojega razvoja kot igralec in tudi kot človek. Sodelovala sva od sedmega do dvanajstega leta. To je čas, ko moraš zgraditi osnove tenisa, psihološki pristop in odnos do tenisa," je uvodoma povedal Beograjčan, ki poudarja, da je imel srečo, da je bila Jelena del njegovega življenja.

Vzgajala ga je in starši so ji zaupali

"Bila je moja teniška mama, kot jo sam rad poimenujem. Skrbela je zame, za ocene v šoli, za to, kakšen odnos moram imeti do ljudi, in vse preostalo. Vzgajala me je poleg mojih staršev in starši so ji zaupali. Bila je moj prvi mentor, ki ga potrebuješ za prve korake v tenisu in na splošno v življenju. Kot sem že nekajkrat povedal, sva skupaj brala poezijo, poslušala klasično glasbo, gledala posnetke teniških dvobojev in preostalih športov. Imela je celovit pristop do življenja in mislim, da ga imam zato danes tudi jaz."

Novak Đoković
Sportal Đoković postavil nov mejnik v svoji karieri, v četrtfinale tudi Federer
Ne spreglejte