Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
6. 10. 2018,
9.40

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,46

1

Natisni članek

Roger Federer Jelena Đoković Novak Đoković

Sobota, 6. 10. 2018, 9.40

5 let, 6 mesecev

Novak Đoković: Če ona takrat ne bi bila poleg, ne vem, kje bi danes končal

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,46

1

Jelena Đoković | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Teniški igralec Novak Đoković se je po dolgotrajnih težavah zaradi poškodb znova vrnil med najboljše. Srbski teniški zvezdnik je pred dnevi razkril, kdo je najpomembnejša oseba v njegovem življenju in še kako zaslužna za njegove športne uspehe.

Bila je poleg, ko je hotel že pustiti tenis

Vsak športnik ima v svoji karieri krizo. Nobena izjema med njimi ni Novak Đoković, ki je pred leti razmišljal, da bi lopar postavil v kot in se raje lotil česa drugega. In takrat mu je najbolj ob strani stalo takratno dekle in današnja žena Jelena Đoković.

"Jelena je najpomembnejša oseba v mojem življenju. Leta 2010 je bila moj največji podpornik, ko sem razmišljal, da bi se upokojil in ne bi več igral tenisa. Če ona takrat ne bi bila poleg, ne vem, kje bi danes končal," je odkrito priznal Đoković in med drugim dodal, da  verjame, da ju je združila usoda. "Če ona takrat ne bi bila poleg, ne vem, kje bi danes končal." | Foto: Gulliver/Getty Images "Če ona takrat ne bi bila poleg, ne vem, kje bi danes končal." Foto: Gulliver/Getty Images

Novak Đoković je nazadnje dvoboj igral na ekshibicijskem turnirju v Chicagu, kjer je prvič  v dvojicah igral z Rogerjem Federerjem. Zaradi tega je tudi izpustil turnir v Pekingu, da se je lahko čim bolje pripravil na turnir serije masters v Šanghaju, ki se začne prihodnji teden.

Srdjan Đoković, Dijana Đoković
Sportal Oče Novaka Đokovića očitno ne bo nikoli oprostil Federerju

V Chicagu je bilo čustveno in fizično zelo naporno

"V preteklosti sem igral tako turnir v Pekingu kot v Šanghaju. V zadnjih treh mesecih sem odigral veliko dvobojev in po OP ZDA nisem imel veliko časa za počitek. Odšel sem v Chicago, kjer sem igral Laver Cup. To me je precej izčrpalo. Kljub temu je bila  lepa izkušnja, vendar je bila čustveno in fizično kar naporna," je povedal 31-letni teniški igralec, ki se je za tem odpravil na krajše priprave v Srbijo in nekaj časa preživel s svojimi najbližjimi.

"Želel sem si biti z družino v Srbiji, saj nimamo veliko možnosti, da bi bili tam. Vse nam ustreza in prav tako je lepo vreme in veliko je igralcev za trening. "

Roger Federer, Novak Đoković | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Prišel je zaradi spoštovanja do Federerja

Novak si je želel igrati na turnirju v Pekingu, saj bi imel v Šanghaju možnost, da postane prvi igralec sveta na lestvici ATP. Z ekipo so se odločili, da raje izpustijo turnir, saj bi se lahko 31-letni Srb preveč iztrošil.

"Ko zmagaš turnir za grand slam, je tako, kot bi osvojil Mount Everst. Moraš si vzeti nekaj premora, da si nabereš moči za nove uspehe. Peking je bil preveč blizu in nisem želel izpustiti Laver Cupa zaradi spoštovanja do Federerja in ni mi žal," je dodal 14-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Đoković bo prihodnji teden igral na turnirju serije masters v Šanghaju, kjer bosta prisotna tudi Roger Federer. Nole je tam dosegel tri turnirske zmage, nazadnje leta 2015.

Roger Federer
Sportal Federer: Verjetno sem takrat igral 25 minut svojega najboljšega tenisa #video
Ne spreglejte