Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
5. 10. 2018,
9.27

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,86

Natisni članek

Roger Federer

Petek, 5. 10. 2018, 9.27

5 let, 7 mesecev

Federer: Verjetno sem takrat igral 25 minut svojega najboljšega tenisa #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,86
Roger Federer | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Roger Federer nas že več kot desetletje navdušuje s svojimi teniškimi igrami. Švicar je trenutno v Tokiu, kjer je razkril, kdaj je igral tenis svojega življenja. Tega je igral proti Rafaelu Nadalu, njegovemu največjemu rivalu.

Roger Federer je trenutno v Tokiu, kjer ima sponzorske obveznosti. Tam je v enem izmed pogovorov razkril, kdaj je igral najboljši tenis v svoji karieri. To se je zgodilo leta 2017 v finalu OP Avstralije proti Rafaelu Nadalu, s katerim sta skupno odigrala že 40 medsebojnih dvobojev.

Lahko bi se vdal v usodo, a …

Po četrtem in začetku petega niza mu takrat v finalu Melbourna ni kazalo najbolje. Španec je četrti niz dobil s 6:1, v petem pa je zaostajal že s 3:1. Federer bi se lahko vdal v usodo ali pa bi to vzel kot velik izziv, odločil se je za slednje.

"Ostal sem pozitiven. Verjel sem, da lahko spreobrnem dvoboj in verjetno sem takrat igral 25 minut svojega najboljšega tenisa v življenju." Po zaostanku z 1:3 je nameč dobil naslednjih pet iger in prvič po petih letih zmagal turnir za grand slam – od Wimbledona leta 2012.

Roger Federer | Foto: Reuters Foto: Reuters Kriva sta bila Đoković in Nadal

Ko so ga vprašali, zakaj je potreboval toliko časa, da je znova zmagal turnir velike četverice, jim je odgovoril. "V tistih štirih, petih letih nisem več zmagal turnirja za grand slam. Imel sem nekaj dobrih trenutkov, ko sem zmagal Davisov pokal, se uvrstil v finale grand slama. Nisem mogel priti do konca, ker je bil Novak Đoković tako dober, Rafa je bil zelo dober na pesku ter v moji igri je nekaj manjkalo," je razkril 20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Letos le šest porazov

Roger Federer je v letošnji sezoni do zdaj igral enajst turnirjev in med drugim osvojil turnir za grand slam – OP Avstralije. Trenutno drugi igralec sveta je do zdaj odigral 48 dvobojev in moral zapustiti igrišče s sklonjeno glavo le šestkrat. Skupno je do zdaj osvojil tri lovorike. Poleg OP Avstralije je dobil še Stuttgart in Rotterdam.

Roger Federer Novak Đoković | Foto: Twitter - Voranc Foto: Twitter - Voranc

Z Đokovićem sta se v Chicagu zbližala

Baselčan je nazadnje igral na turnirju Laver Cup, kjer sta z Novakom Đokovićem prvič igrala v igri dvojic, a sta izgubila. Po porazu sta dejala, da upata, da bosta lahko še kdaj zaigrala skupaj. Kot je bilo videti v Chicagu, kjer je turnir tudi potekal, sta se z Đokovićem še bolj zbližala. Znano je, da se Švicar in Srb sprva nista najbolje razumela. Srđan Đoković, Novakov oče, mu nekaterih besed še danes ni oprostil.

Ne spreglejte