Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 11. 2023,
7.15

Osveženo pred

5 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,74

Natisni članek

tenis Danil Medvedjev Carlos Alcaraz Jannik Sinner Novak Đoković

Nedelja, 19. 11. 2023, 7.15

5 mesecev, 2 tedna

Novak Đoković po uvrstitvi v finale

Đoković pričakuje še večjo norišnico, kaj pa učiteljice?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,74
Novak Đoković | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Novak Đoković bo v nedeljo na zaključnem turnirju v Torinu igral proti domačinu Janniku Sinnerju. V dvorani se obeta pravi pekel. Tega se zaveda tudi Novak Đoković, ki se je pred dnevi že zaplet z italijanskim občinstvom.

Novak Đoković
Sportal Đoković do velikega rekorda

V nedeljo ob 18. uri se bosta za prestižno lovoriko udarila Novak Đoković in Jannik Sinner, kar bo že drugič v tem tednu. Pred dnevi je bil v skupinskem delu boljši Italijan, ki je imel, razumljivo, na svoji strani tudi italijansko občinstvo. Na trenutke je to zmotilo Đokovića, ki so mu med dvobojem nekajkrat žvižgali. Še bolj napeto ozračje lahko pričakujemo v nedeljskem finalu.

"Jannik igra izjemen tenis. Igrati proti najboljšim na tej ravni … Igrala sva že v skupini in bilo je naelektreno. Pričakujem, da bo v nedeljo še glasneje kot v skupinskem delu. To je finale. Že velikokrat sem bil v tem položaju. Zelo zadovoljen sem s tem, kako se počutim in kako igram. Upam, da bom lahko v nedeljo igral svoj najboljši tenis," je po polfinalni zmagi povedal prvi igralec sveta.

Na tribunah je bila tudi Đokovićeva ožja družina. | Foto: Guliverimage Na tribunah je bila tudi Đokovićeva ožja družina. Foto: Guliverimage

Upa, da ne bodo imeli težav z učiteljicami

V Torino je prišla njegova ožja družina. Na tribunah sta bila tudi njegova otroka Stefan in Tara, ki sta mu dala dodatno motivacijo. To je poudaril in se ob tem pošalil, da upa, da ne bodo imeli težav z učiteljicami.

"Moji otroci so tukaj. Ta večer so mi prinesli srečo in samozavest. Vesel sem, da so bili tukaj. Vzeli so si dva dni in izpustili pouk. Upam, da ne bomo imeli težav z učiteljicami (smeh, op. p.). Super je, da sem delo končal v dveh nizih."

Oglejte si nekaj izjemnih točk iz polfinalnega dvoboja.

Novak Đoković | Foto: Reuters Foto: Reuters V soboto je od začetka čutil žogo

V soboto zvečer, ko je Đoković igral proti Alcarazu, so številni ljubitelji tenisa pričakovali napet dvoboj, a so videli bolj enostranski promet, saj je srbski zvezdnik oddal le pet iger (6:3, 6:2). Nole je priznal, da je bil to zanj najboljši dvoboj v tem tednu, potem ko je na prvih treh dvobojih igral tri nize.

"Potem ko sem na prvih treh dvobojih veliko časa preživel na igrišču, nisem bil prepričan, kako sem bom počutil nocoj. Letos nisem bil tako oster na drugem in tretjem dvoboju skupinskega dela, a mislim, da sem nocoj že od samega začetka dobro čutil žogo. V dvoboj sem šel s pravim pristopom in že od prve točke vedel, da bo zelo napeto," je po pomembni zmagi povedal Đoković.

Novak Đoković bo v nedeljo lovil sedmo turnirsko zmago na zaključnih turnirjih. | Foto: Guliverimage Novak Đoković bo v nedeljo lovil sedmo turnirsko zmago na zaključnih turnirjih. Foto: Guliverimage

Bo padel nov rekord?

Beograjčan bo v nedeljo lovil nov rekord. V primeru zmage bo postal igralec z največ zmagami na zaključnem turnirju najboljše osmerice. Trenutno jih ima šest in je izenačen z Rogerjem Federerjem. V nedeljo ga čaka vse prej kot lahko delo.

Preberite še:

Jannik Sinner
Sportal Đoković nadigral Španca, v finalu ga čaka Italijan
Novak Đoković
Sportal So to lahko težave Đokovića pred polfinalom?
Carlos Alcaraz
Sportal Alcaraz z zmago do polfinalnega dvoboja z Đokovićem, pirova zmaga Zvereva
Ne spreglejte