Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 11. 2023,
9.21

Osveženo pred

8 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,72
Novak Đoković ATP

Natisni članek

Sobota, 18. 11. 2023, 9.21

8 mesecev, 1 teden

So to lahko težave Đokovića pred polfinalom?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,72
Novak Đoković | Foto Reuters

Foto: Reuters

Teniški strokovnjaki menijo, da bi imel lahko Novak Đoković težave pred polfinalnim dvobojem na zaključnem turnirju v Torinu. Izračuni kažejo, da je 36-letni srbski teniški zvezdnik v skupinskem delu največ časa preživel na igrišču. Mark Petchey, znani teniški trener, je izjavil, da si Nole zasluži več spoštovanja s tribun. Športni zvezdnik se je po zadnjem skupinskem dvoboju srečal tudi s slovenskim športnikom.

Novak Đoković je imel precej naporne dvoboje v skupinskem delu turnirja v Torinu, potem ko je moral tri nize igrati z Jannikom Sinnerjem in Holgerjem Runejem. Beograjčan je v treh dvobojih na igrišču preživel nekaj več kot osem ur. Ob tem je treba vedeti, da ni več najmlajši in da je njegova regeneracija počasnejša kot pred desetimi leti. Njegov nasprotnik v polfinalu bo Carlos Alcaraz, ki je na igrišču preživel kar tri ure manj od Srba. Španec je v skupinskem delu na igrišču preživel pet ur in deset minut.

Je imel dovolj časa za regeneracijo?

Zagotovo pa so izkušnje na strani prvega igralca sveta, ki je v svoji karieri odigral veliko težkih dvobojev. Na roko mu gre tudi termin, saj bosta z Alcarazem na igrišče stopila ob 21. uri, ob čemer je treba upoštevati, da je Đoković svoj zadnji dvoboj igral v četrtek.

Od polfinalistov je najmanj časa na igrišču preživel Danil Medvedjev. Rus je skupaj igral le štiri ure in 40 minut. Jannik Sinner, njegov nasprotnik v polfinalu, se je tudi dolgo zadržal na igrišču. Mladi Italijan, ki igra na krilih italijanskega občinstva, je do polfinala skupaj igral sedem ur in osem minut.

"Naj se pogledajo v ogledalo"

Še vedno je veliko govora o neprimernem vedenju italijanskega občinstva, ko sta igrala Novak Đoković in Jannik Sinner. Nole je sicer v Italiji zelo priljubljen, a ne takrat, ko igra proti italijanskemu predstavniku. To smo lahko videli, ko je igral s Sinnerjem, ko so mu Italijani žvižgali. Eden najboljših igralcev vseh časov, jim je na to odgovoril z dirigiranjem.

Mark Petchey, nekdanji trener Andyja Murrayja, je obsodil to dejanje, saj meni, da je takšen odnos do igralcev neprimeren. Sploh na zaključnem turnirju. "Bil sem malodušen, ko sem videl obnašanje občinstva. Na tej stopnji kariere si Đoković zasluži spoštovanje. Ob vseh odrekanjih in športnih trenutkih, ki nam jih je dal, si tega ne zasluži," je uvodoma povedal 53-letni Britanec in dejal, naj se ob tem nekateri raje pogledajo v ogledalo.

"Razumem, da se je to zgodilo proti Sinnerju, a ampak v tem primeru nimajo opravičila. Novak si zasluži spoštovanje vseh. Ne zahtevam, da ga obožujejo, ampak si zasluži spoštovanje, četudi mu tega ne pokažejo. Naj se pogledajo v ogledalo in naj razmislijo o tem."

Ob slovenskem odbojkarju se je počutil majhnega

Štiriindvajsetkratni zmagovalec turnirjev za grand slam se je po četrtkovem dvoboju s Poljakom Hubertom Hurkaczem srečal tudi s slovenskim odbojkarjem Janom Kozamernikom in srbskim odbojkarjem Markom Podraščaninom. Obema je dal avtogram, nato so naredili še skupno fotografijo. Đoković je ob tem v šali dejal: "Počutim se tako majhnega."

Preberite še:

Carlos Alcaraz
Sportal Alcaraz z zmago do polfinalnega dvoboja z Đokovićem, pirova zmaga Zvereva
Boris Becker
Sportal Legendarni športnik se po prihodu iz zapora nekaterim rečem samo smeje
Novak Đoković
Sportal Đoković po zmagi Sinnerja v polfinale
Ne spreglejte