Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 11. 2015,
13.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Aljaž Bedene Davisov pokal

Torek, 17. 11. 2015, 13.30

8 let

Nič ne bo z nastopom Aljaža Bedeneta v finalu Davisovega pokala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Znani so člani reprezentance Velike Britanije, ki se bo v finalu teniškega Davisovega pokala ob koncu meseca merila z Belgijo. V ekipi ni Aljaža Bedeneta.

Ekipo bo vodil v zadnjih nekaj letih najboljši britanski igralec Škot Andy Murray, v njej pa ne bo novopečenega Britanca Aljaža Bedeneta, zato ker je v Davisovem pokalu že igral za Slovenijo v letih 2010, 2011 in 2012.

Čeprav je 26-letni v Ljubljani rojeni Bedene, ki od leta 2008 živi v britanskem Welwyn Garden Cityju, letos dobil britansko državljanstvo ter od takrat naprej igra pod britansko zastavo, zaradi novih pravil svoji novi domovini ne bo mogel pomagati v Davisovem pokalu. Bedene in Murray sta edina Britanca v prvi petdeseterici svetovne teniške jakostne razvrstitve ATP. V prvi stoterici je le še Kyle Edmund na 99. mestu.

Murray je drugi teniški igralec sveta, Bedene pa se je z letošnjimi nastopi prebil vse do 45. mesta in tako le še dve mesti zaostaja za najvišjo, zgodovinsko uvrstitvijo kateregakoli slovenskega teniškega igralca na lestvici ATP. Najvišjo uvrstitev drži Grega Žemlja iz 15. julija 2013.

Zadnji britanski naslov seže v leto 1936

V britanski ekipi za Davisov pokal bodo ob prvem igralcu Murrayju še njegov starejši brat, specialist za igro dvojic, Jamie Murray, ter James Ward, Kyle Edmund in Dominic Inglot. Brata Murray bosta skušala Britanijo popeljati do zgodovinske prve zmage v tem tekmovanju po letu 1936. Vseh devet naslovov zmagovalcev so britanski teniški igralci osvojili med letoma 1903 in 1936. Britanski teniški igralci, ki so premagali ZDA, Francijo in Avstralijo, bodo v finalu Davisovega pokala zaigrali prvič po letu 1978.

Finale Davisovega pokala bo od 27. do 29. novembra v belgijskem Gentu. Prvi zvezdnik gostiteljev bo 24-letni David Goffin, 16. igralec sveta. Belgija še nima lovorike v Davisovem pokalu in se je letos prvič po letu 1904 drugič uvrstila v finale.

Ne spreglejte