Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
28. 12. 2019,
12.44

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88

Natisni članek

Roger Federer

Sobota, 28. 12. 2019, 12.44

4 leta, 4 mesece

Roger Federer

Ni nujno, da bo njegova upokojitev idealna: Okej, zdaj sem vse naredil

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88
Roger Federer | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

O športni upokojitvi Rogerja Federerja se je že veliko pisalo in govorilo, a je Švicar že večkrat poudaril, da bo lopar postavil v kot, ko bo začutil, da ja čas. Pred dnevi je razkril, da ni nujno, da bo njegov konec kariere povezan z velikim rezultatom.

Osemintridesetletni teniški virtuoz je svojim navijačem že večkrat razkril, da nima posebnih načrtov za konec svoje kariere. Mnogi so govorili, da tako dolgo vztraja samo zaradi olimpijskih iger, ki bodo prihodnje leto v Tokiu, in da je to eden njegovih ključnih ciljev. Za AP je Federer razkril, da njegov konec kariere ne bo povezan z velikim uspehom.

Roger Federer | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images "Konec sam po sebi ni pomemben"

"Mislim, da ni treba, da je odhod idealen. Torej, da narediš nekaj velikega. Odideš in si rečeš: 'Okej, zdaj sem vse naredil.' Lahko končate tudi na drugačen način. Pomembno je, da v tem uživate."

"Mislim, da se ljudje ne spominjajo zadnjih dvobojev Johna McEnroea ali Stefana Edberga. Tega nihče ne ve. Spominjajo se, da sta zmagala Wimbledon in da sta bila prva igralca sveta. Mislim, da sam konec sam po sebi ni tako pomemben," je povedal eden najboljših teniških igralcev vseh časov.

Roger Federer je že razkril koledar svojih turnirjev za leto 2020. | Foto: Reuters Roger Federer je že razkril koledar svojih turnirjev za leto 2020. Foto: Reuters

Kje bo igral v prihodnji sezoni?

Baselčan je med drugim razkril, kakšen je njegov načrt turnirjev v letu 2020. "Moj koledar za leto 2020 je OP Avstralije, ekshibicijski dvoboj v Južni Afriki v Cape Townu (igral bo proti Nadalu, op. p.), Indian Wells, Bogota, Miami, OP Francije, Halle, Wimbledon, OI v Tokiu, Cincinnati, OP ZDA, Šanghaj, Basel in finalni turnir, če se bom tja kvalificiral."

Iz tega je razvidno, da bo igral le na sedmih turnirjih serije ATP: štirje turnirji serije masters in trije serije 500. Če se bo uvrstil v finalni turnir, bo tam zagotovo igral. Vsekakor bodo njegova prioriteta turnirji za grand slam. Letos bo že drugič zapored igral na OP Francije, vendar se na ta turnir ne bo prav posebej pripravljal. Eden izmed njegovih velikih ciljev pa so tudi olimpijske igre, saj od tam še nima zlate medalje med posamezniki.

Eliud Kipchoge
Sportal Je možno še bolje? Možno!
Novak Đoković
Sportal O Đokoviću se skoraj večina strinja ...
Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković
Sportal Bodo v novi sezoni zares prvič ogroženi?
Roger Federer
Sportal In kaj bi počel Roger Federer, če ne bi igral tenisa?
Ne spreglejte