Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
3. 4. 2014,
15.30

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Davisov pokal Slovenija Izrael Blaž Trupej Blaž Kavčič Blaž Rola

Natisni članek

Četrtek, 3. 4. 2014, 15.30

8 let, 4 mesece

Ni naključje: Blaž se je odločil za Blaža in Blaža

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Kapetan slovenske teniške izbrane vrste Blaž Trupej se je odločil, da bo na dvoboju Davisovega pokala med Slovenijo in Izraelom poleg Blaža Role domače barve branil še njegov soimenjak Kavčič.

Obračun Davisovega pokala med Slovenijo in Izraelom, sklepno dejanje 1. evroafriške skupine, ki omogoča preboj v kvalifikacije za elitno svetovno skupino, bo potekal od petka do nedelje na peščeni podlagi v Portorožu. Uvodni dan bosta domače barve branila soimenjaka Blaž Rola in Blaž Kavčič. Če je nastop Ptujčana, ki je ob odsotnosti Aljaža Bedeneta najvišje uvrščeni Slovenec na svetovni jakostni lestvici, pričakovan, pa je imel kapetan Blaž Trupej več pomislekov pri izbiri "druge" moške teniške violine.

Po tehtnem razmisleku, saj imata dva od preostale trojice v slovenskem taboru še vedno zdravstvene težave, že dolgo pa nista odigrala dvoboja na vrhunski ravni, se je odločil za Blaža Kavčiča. Kapetan ga pozna odlično, saj je tudi njegov osebni trener. Čeprav je od njegove operacije stopala minil le poltretji teden, verjame, da bo z ogromno dozo pozitivne energije, njegovim zaščitnim znakom, ko igra v državnem dresu, sposoben Sloveniji zagotoviti prvo točko. Kavčič je razkril, da ob polnem treningu še čuti majhno bolečino, a bo stisnil zobe in skušal preskočiti uvodno izraelsko oviro.

Žemlja bo priskočil na pomoč v dvojicah

Žreb, ki so ga prireditelji opravili na Tartinijevem trgu v Piranu, je razkril, da bo Ljubljančan v petek prebil led. Ob 11. uri se bo na igrišču številka devet ŠRC Marina pomeril z drugim najboljšim Izraelcem Amirjem Weintraubom. Nato bosta na igrišče stopila še Rola ter prvo izraelsko orožje Dudi Sela, kar bo dvoboj najvišje uvrščenih predstavnikov obeh taborov.

Tako se je kapetan Blaž odločil za Blaža, kar je bila zmagovita formula na zadnjem lanskoletnem srečanju Davisovega pokala, ko so v Ljubljani premoč morali priznati Južnoafričani.

Grega Žemlja bo moči hranil za sobotni dvoboj dvojic, kjer bo sodeloval z Rolo. Na drugi strani bosta stala Izraelca Jonathan Ehrlich in Andy Ram.

Ne spreglejte