Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 5. 2023,
7.56

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,01

3

Natisni članek

teniški globus Novak Đoković

Ponedeljek, 15. 5. 2023, 7.56

12 mesecev

Slaba igrišča v Rimu

Nezadovoljni Srb

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,01

3

Novak Đoković | Novak Đoković ni bil niti malo zadovoljen s pripravo osrednjega igrišča. | Foto Guliverimage

Novak Đoković ni bil niti malo zadovoljen s pripravo osrednjega igrišča.

Foto: Guliverimage

V nedeljo smo lahko že med dvobojem videli, kako se Novak Đoković pritožuje nad pripravo osrednjega igrišča na turnirju serije masters v Rimu. Srbski zvezdnik je o tem spregovoril tudi na novinarski konferenci in dejal, da Rim nikoli ni ravno slovel po dobro pripravljenih igriščih.

Novak Đoković je v nedeljo v tretjem krogu igral proti Bolgaru Grigorju Dimitrovu in že med dvobojem tarnal nad slabo pripravljenim igriščem. Pritožil se je tudi glavnemu sodniku. Ta je pozneje organizatorje pozval, naj igrišče zalijejo, in s tem poskušal nekoliko izboljšati pogoje. Oba igralca sta imela težave z nenavadnimi odboji žogic, prav tako sta imela težave z gibanjem po igrišču.

Novak Đoković je Dimitrova premagal po treh nizih (6:3, 4:6, 6:1). Njegov naslednji nasprotnik je Cameron Norrie. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Novak Đoković je Dimitrova premagal po treh nizih (6:3, 4:6, 6:1). Njegov naslednji nasprotnik je Cameron Norrie. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Kaj je po njegovem mnenju težava?

Đoković je pozneje na novinarski konferenci povedal, da je morda razlog za slabo pripravo osrednjega igrišča to, da se pred turnirjem premalo igra na njem. Povedal je še, da je igrišče številka pet, kjer je treniral, bolje pripravljeno, ampak zato, ker se je na njem več igralo.

"Če sem iskren, Rim ne slovi po dobro pripravljenih igriščih. Poznam vse fante, ki skrbijo za igrišča. To so moji prijatelji, poznam jih že 15 let, z njimi se zelo dobro razumem in ne morem jih kriviti za to. Vprašanje je, koliko se pred začetkom turnirja igra na osrednjem igrišču. Eno leto sem jih spraševal in niso veliko igrali."

"Če imate peščeno igrišče in na njem ne igrate veliko, se dogajajo takšne stvari. Igrišče se 'odpre', imate veliko lukenj, neravno podlago, slab odboj in veliko peska na igrišču."

Tudi Grigor Dimitrov je imel težave s slabo pripravljenim igriščem. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Tudi Grigor Dimitrov je imel težave s slabo pripravljenim igriščem. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Ne razume, zakaj ne pokličejo Francozov

Beograjčan, ki je v na turnirju v Rimu slavil šestkrat, meni, da bi jim prav prišla pomoč in da potem teh težav ne bi imeli. Spominja se, da mu je nekdo pred približno desetimi leti dejal, da so pripeljali ljudi iz Roland Garrosa. Tisto leto je bilo nato igrišče najboljše.

"Ne vem, zakaj jih spet ne pokličejo, saj so oni največji strokovnjaki za peščena igrišča. Zdaj se na da veliko narediti. Lahko se samo pokriva luknje. To je trenutna realnost, ki jo moramo sprejeti. Upam, da se bo igrišče čez nekaj dni ob nadaljevanju turnirja izboljšalo," je še dejal Đoković.

Sorana Cirstea | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Sorana Cirstea Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Ni bil edini, ki ga je zmotilo igrišče

Dvaindvajsetkratni zmagovalec turnirjev za grand slam pa ni bil edini, ki se je pritoževal nad igriščem. Prejšnji teden je romunska teniška igralka Sorana Cirstea v drugem krogu zahtevala glavnega nadzornika, ko je igrala na Grand Stand Areni. Sodniku je dejala: "Ne vem, kako nas lahko silijo, da igramo na takšnem igrišču. Ne da se igrati."

Italijanski organizatorji se na kritike Srba do zdaj še niso odzvali.

Preberite še:

Novak Đoković
Sportal Đoković ni zdržal, premagale so ga solze
Ne spreglejte