Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
9. 5. 2017,
10.32

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45

Natisni članek

Marija Šarapova Eugenie Bouchard Madrid WTA

Torek, 9. 5. 2017, 10.32

6 let, 6 mesecev

Najprej jo je obtožila, da je goljufivka, potem jo je še premagala #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45
Eugenie Bouchard | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V ponedeljek je veliko ljubiteljev tenisa čakalo na dvoboj med Marijo Šarapovo in Eugenie Bouchard. In imeli so kaj videti. Po napetem dvoboju je zmagala Bouchardova, ki je pred tem Šarapovo označila za goljufivko. Po dvoboju je bil stisk roke povsem hladen.

Eugenie Bouchard je bila motivirana bolj kot kdajkoli. Dvoboj je bil pravi teniški triler, saj so ljubitelji tenisa lahko videli veliko preobratov. Na koncu je več zbranosti pokazala mlada Kanadčanka, ki je zmagala z izidom 7:5, 2:6, 6:4.

Pred dvobojem je imela veliko podpore. Tudi od tistih, s katerimi ponavadi ne govori. | Foto: Guliverimage/Getty Images Pred dvobojem je imela veliko podpore. Tudi od tistih, s katerimi ponavadi ne govori. Foto: Guliverimage/Getty Images Pred dvobojem je imela veliko podpore

Dvoboj ni bil zanimiv samo zaradi dogajanja na igrišču, ampak tudi zunaj njega. Bouchardova je bila ena tistih, ki je Šarapovo ostro obsodila zaradi dopinške afere. To je bil njun prvi dvoboj, potem ko je Kanadčanka Rusinjo označila za goljufivko in dejala, da bi morala biti dosmrtno kaznovana.

"Zagotovo sem imela nekaj več motivacije. Pravzaprav sem bila pred dvobojem navdihnjena, zato ker mi je veliko prijateljev zaželelo srečo, tudi igralci, s katerimi načeloma ne govorim kaj dosti. Dobila sem veliko sporočil ljudi iz sveta tenisa, ki navijajo zame. Želela sem to narediti zase in tudi zanje. Res sem čutila pravo podporo. To mi je dalo vedeti, da razmišljajo tako kot jaz, le da se mogoče bojijo spregovoriti," je po dvoboju povedala Bouchardova.

Želela se je srečati s Šarapovo

To je bila za Kanadčanko prva zmaga nad Šarapovo, nekdanjo prvo igralko sveta, ki je na tem dvoboju naredila 49 izsiljenih napak in devet dvojnih napak. Kanadčanka je imela kar 21 priložnosti za odvzem servisa, izkoristila pa jih je pet.

Turnir v Madridu je bil za Šarapovo šele drugi po prestani 15-mesečni kazni. Petkratna zmagovalka turnirjev za grand slam je pred tem igrala na turnirju v Stuttgartu, kjer se je prebila do polfinala. Za oba turnirja je Šarapova dobila posebni povabili, kar večini igralcev ni bilo všeč. Ena izmed najglasnejših je bila prav Eugenie, ki ni nikoli obžalovala svojih komentarjev, pravzaprav si je želela, da bi se srečala z nekdanjo prvo igralko sveta.

"Očitno se je pri tem dvoboju veliko dogajalo tudi zunaj tenisa. Takoj, ko sem stopila na igrišče, sem želela igrati le tenis. Obe sva to želeli. Obe sva pustili srce na igrišču," je še povedala trenutno 60. igralka sveta.

Šarapova vse skupaj ignorira Marija Šarapova se je poslovila že v drugem krogu turnirja v Madridu. | Foto: Guliverimage/Getty Images Marija Šarapova se je poslovila že v drugem krogu turnirja v Madridu. Foto: Guliverimage/Getty Images

Če je bila Bouchardova pred dvobojem dodatno motivirana, pa Marija Šarapova tega ne potrebuje: "Sem le ena od dveh igralk na igrišču. Vse, kar se dogaja okoli mene, ignoriram. Del tega sem že dolgo let in vem, kako se spoprijeti s temi stvarmi."

Rusinja je razkrila, da je zelo tekmovalna oseba in zaradi tega že dolga leta trenira po več ur na dan, zato ji ni vseeno za noben poraz. "Seveda sem razočarana. To je tisto, kar me dela še boljšo. To je tisto, zaradi česar bom zmagala še na več turnirjih in grand slamih. Zaskrbljena bi bila, če bi sedela tukaj in bila zadovoljna, ker sem izgubila. Ne glede na to, proti komu igram in v katerem krogu, ali je to prvi krog ali finale turnirja za grand slam …" je po dvoboju povedala Šarapova.

Ne spreglejte