Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 6. 2015,
11.27

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Serena Williams WTA

Ponedeljek, 8. 6. 2015, 11.27

8 let, 5 mesecev

Najboljši Slovenec je zdaj Blaž Rola

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Na lestvici ATP ni prišlo do sprememb med prvo deseterico. Na njej še vedno kraljuje Srb Novak Đoković, drugi je zmagovalec Halleja Švicar Roger Federer, tretji pa zmagovalec Queensa Škot Andy Murray.

Najboljši Slovenec je zdaj Blaž Rola, ki je na 93. mestu, kar za dvajset mest pa je nazadoval Blaž Kavčič, ki je trenutno na 111. mestu.

Đoković je minuli teden počival, vendar je ohranil visoko prednost, ki jo ima pred Federerjem, ki je v nedeljo v Halleju še osmič zmagal. Švicar je v finalu premagal Italijana Andreasa Seppija, ki je med prvo stoterico igralcev naredil največji skok in se s 45. mesta prebil na 27.

Tudi Andy Murray je z zmago, že četrto, v Queensu ostal na tretjem mestu, medtem ko je njegov nasprotnik v finalu Južnoafričan Kevin Anderson napredoval za tri mesta in je zdaj štirinajsti.

Do spremembe na lestvici ATP je prišlo med slovenskimi teniškimi igralci, saj je Blaž Kavčič izpadel iz stoterice. Izgubil je kar dvajset mest in je 111. Najboljši Slovenec je tako Blaž Rola na 93. mestu, med tristoterico se je prebil Grega Žemlja, ki je 297., eno mesto je izgubil Blaž Semrajc na 346. mestu, novih osem mest pa je napredoval Tom Kočevar Dešman, ki je 440.

Ne spreglejte