Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
3. 3. 2020,
10.14

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,49

Natisni članek

Novak Đoković Rafael Nadal Roger Federer Marija Šarapova

Torek, 3. 3. 2020, 10.14

4 leta, 2 meseca

Marija Šarapova

Marija Šarapova je po končani karieri vendarle nekaj priznala

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,49
Roger Federer in Marija Šarapova | Roger Federer je v svoji mladosti polomil kar nekaj loparjev, Marija Šarapova pa je to počela le na treningih. | Foto Gulliver/Getty Images

Roger Federer je v svoji mladosti polomil kar nekaj loparjev, Marija Šarapova pa je to počela le na treningih.

Foto: Gulliver/Getty Images

Pogosto se na turnirjih dogaja, da se teniške igralke in igralci znesejo nad svojimi loparji. Skoraj vsakemu se je to zgodilo kdaj v karieri. Nekateri so jih polomili več, drugi manj. Verjeli ali ne, obstajajo pa tudi taki, ki se niti enkrat niso znesli nad svojim loparjem.

Marija Šarapova
Sportal Obljublja, da je ne bomo več videli

Marija Šarapova ima po končani karieri veliko novih ciljev. | Foto: Gulliver/Getty Images Marija Šarapova ima po končani karieri veliko novih ciljev. Foto: Gulliver/Getty Images

Na tekmovanju nikoli, kaj pa na treningu?

Med njimi je tudi Marija Šarapova, nekdanja prva igralka sveta, ki je prejšnji teden sporočila, da se poslavlja od profesionalne kariere. Visokorasla Rusinja je v svoji karieri odigrala 856 dvobojev (645 zmag – 171 porazov v posamični konkurenci, 23 zmag – 17 porazov v igri dvojic, op. p.), v vsem tem času pa na tekmovanjih ni zlomila niti enega loparja. Kaj pa na treningu?

Ena izmed uporabnic Twitterja je poudarila, da Šarapova v 18-letni karieri niti enkrat ni zlomila svojega loparja. To je pozneje potrdila igralka sama, a ob tem pripomnila, da se je na treningu to vsekakor dogajalo in da je ob tem čutila olajšanje.

Pogosto je loparje včasih lomil tudi Federer, Đoković to počne še danes

Roger Federer, ki je danes eden največjih gospodov v belem športu, tudi nima "čiste" preteklosti, kar zadeva lomljenje loparjev. Švicarski teniški virtuoz je v svoji mladosti lomil loparje kot za stavo, a se je z leti umiril. Novak Đoković se še danes občasno znese nad svojim loparjem in ga v svoji jezi spremeni v trske.

Rafael Nadal se nikoli ne znese nad svojim loparjem. | Foto: Gulliver/Getty Images Rafael Nadal se nikoli ne znese nad svojim loparjem. Foto: Gulliver/Getty Images

Rafael Nadal je lahko največji vzor

Mladi teniški igralci si lahko za vzor vzamejo Rafaela Nadala, trenutno drugega igralca sveta. Španec je v intervjujih večkrat potrdil, da v karieri ni zlomil niti enega loparja. Za to je zagotovo najbolj zaslužen njegov nekdanji dolgoletni trener in stric Toni Nadal, ki je nečaka treniral s trdo roko, a priznal, da je bil včasih do njega celo preveč strog.

Marija Šarapova je dvakrat zmagala na  OP Francije. | Foto: Gulliver/Getty Images Marija Šarapova je dvakrat zmagala na OP Francije. Foto: Gulliver/Getty Images V življenju si je postavila nove cilje

Marija Šarapova je v karieri zmagala na petih turnirjih za grand slam in je ena redkih teniških igralk, ki je v vitrino postavila vse štiri lovorike s turnirjev za grand slam. V zadnjem času se je veliko ubadala s poškodbo rame in pri 32 letih ugotovila, da je čas, da se umakne iz profesionalnega športa. V prihodnosti si je postavila nove cilje, predvsem v poslovnem svetu, med vrsticami pa je povedala tudi, da si želi ustvariti družino.

Marija Šarapova
Sportal Bila je ena najbolj glasnih in pustila je velik pečat #video
Marija Šarapova
Sportal Marija Šarapova se je odločila: Konec je!
Ne spreglejte