Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 11. 2018,
21.21

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89

2

Natisni članek

teniški globus Novak Đoković Aleksander Zverev

Nedelja, 18. 11. 2018, 21.21

5 let, 5 mesecev

London, finale

Senzacija v Londonu! Mladi Nemec odpihnil Đokovića.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89

2

Alexander Zverev | Mladi, 21-letni Nemec Alexander Zverev je prišel do največjega uspeha kariera. | Foto Reuters

Mladi, 21-letni Nemec Alexander Zverev je prišel do največjega uspeha kariera.

Foto: Reuters

Enaindvajsetletni Nemec Alexander Zverev je zmagovalec finalnega teniškega turnirja najboljše osmerice v Londonu, potem ko je v finalu s 6:4 in 6:3 premagal številko ena svetovnega tenisa, Srba Novaka Đokovića.

Alexander Zverev je šele drugič v karieri nastopil na turnirju najboljših osmih igralcev sezone in prvič igral v finalu. Proti Novaku Đokoviću, ki bo sezono navkljub porazu končal na prvem mestu lestvice ATP, je prišel do desetega naslova oziroma petega v letošnji sezoni.

Srb je pokazal eno najslabših predstav v zadnjem obdobju, Nemec pa eno boljših. Za slavje, zadnjo točko je osvojil z izjemnim udarcem, po katerem je od sreče padel na tla, je potreboval eno uro in 21 minut. Zverev je bil boljši v prav vseh statističnih kategorijah.

Đoković je v finalu lovil izenačenje rekorda Švicarja Rogerja Federerja, ki po današnjem finalu ostaja edini teniški igralec s šestimi končnimi zmagami na zaključnem turnirju sezone. Kmalu mu je postalo jasno, da bo Zverev nocoj trd oreh. V deveti igri prvega niza je Nemcu uspel break, do zmage v prvem nizu je prišel na krilih glasnih navijačev in s tremi asi.

Bryan in Sock zmagovalca med pari

Mike Bryan in Jack Sock. | Foto: Reuters Mike Bryan in Jack Sock. Foto: Reuters Američana Mike Bryan in Jack Sock sta zmagovalca zaključnega turnirja ATP v Londonu. Američana sta v finalu sta s 5:7, 6:1 in 13:11 premagala Francoza Pierre-Huguesa Herberta in Nicolasa Mahuta in se jima s tem oddolžila za poraz v skupinskem delu.

Za Bryana jo to peti osvojeni masters in prvi brez brata dvojčka Boba, ki je zaradi poškodbe sezono končal že maja. Z njim je po uspešnosti na teh turnirjih prišel na tretje mesto. Več od njega jih imata le rojaka Peter Fleming in John McEnroe, ki sta skupaj osvojila sedem naslovov. Štiri imata Bob Bryan in Kanadčan Daniel Nestor. Sock je osvojil svoj prvi naslov.

Američana, zmagovalca Wimbledona in US opna, sicer peta nosilca, bi lahko dvoboj rešila nekoliko prej, zapravila sta pet zaključnih žog, eno sta imela tudi osma nosilca, Francoza.

Novak Đoković: Zaslužil si je zmago

Zverev je že na začetku drugega niza hitro spet prišel do breaka, prvega nosilca in igralca sveta pa pahnil v težave, iz katerih Đoković ni znal splezati.

Novak Đoković je pošteno priznal poraz. | Foto: Reuters Novak Đoković je pošteno priznal poraz. Foto: Reuters

"Zverev je igral povsem drugače, kot pred dnevi v skupinskem delu. Zaslužil si je zmago. Še vedno je mlad, že pa ima izjemno kariero. Želim mu vse najboljše. Upam, da bom igral še veliko let in se meril z vsemi temi mladimi igralci," je med drugim povedal Đoković.

"Težko opišem občutke. To je moja največja zmaga. Najprej želim čestitati Novaku. Tu je izgubil eno tekmo, na mojo srečo proti meni. Z Novakom sva veliko govorila, ne samo o tenisu, tudi o drugih stvareh. Ne bom vam razlagal, o katerih. Z mano je delil nekaj naslovov. Cenim, da mi je dovolil zmagati," je bil dobre volje Zverev.

 

Novak Đoković
Sportal V finalu Zverev in Đoković, ki je zmlel Južnoafričana

 

Ne spreglejte