Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
29. 1. 2019,
13.47

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,14

1

Natisni članek

teniški globus ATP OP Avstralije Novak Đoković

Torek, 29. 1. 2019, 13.47

5 let, 2 meseca

OP Avstralije

Kdo je srečnež, ki je dobil lopar Novaka Đokovića? #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,14

1

Vladan Rovčanin | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

V nedeljo smo v finalu OP Avstralije videli veliko prevlado Novaka Đokovića. Za dobro navijaško vzdušje so poskrbeli srbski navijači. Med njimi je bil tudi Vladan Rovčanin, srečnež, ki je dobil lopar Novaka Đokovića. Po neupravičenih obtožbah so se mu organizatorji turnirja opravičili, na tribunah pa je dobil prav posebno mesto.

Novak Đoković
Sportal Đoković razjezil nekdanjega igralca in nasmejal novinarje #video

Na leto zapravi 20 tisoč dolarjev

Vladan Rovčanin je srbski izseljenec, ki že dolga leta živi v Sydneyju in je eden najzvestejših navijačev Novaka Đokovića. Svojega junaka je spremljal na devetih turnirjih za grand slam. Zvesti navijač je srbskim medijem zaupal, da na leto povprečno porabi 20 tisoč ameriških dolarjev (17 tisoč evrov), da lahko na turnirjih gleda Novaka Đokovića. Samo na OP Avstralije je letos zapravil 3.500 dolarjev (tri tisoč evrov).

Novak Đoković | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Spoznala sta se šele po desetih letih

"Ni mi žal denarja, ki sem ga zapravil za Đokovića. To je oseba, zaradi katere sem doživel veliko veselja. Privilegiran sem, ker živim v njegovem času," je uvodoma povedal Vladan, čigar posnetek je zaokrožil po medmrežjih, potem ko mu je Novak podaril lopar, s katerim je v nedeljo brez težav premagal Rafaela Nadala. To pa ni njegov edini teniški pripomoček Novaka Đokovića.

"Novak mi je že drugič podaril lopar, še prej sem dobil njegove teniške copate. Šele v nedeljo sva se spoznala. Prišel sem v Melbourne Park, da bi ga še enkrat pozdravil, in ob tej priložnosti sva si izmenjala nekaj besed. Nasmejal se je, ko sem mu povedal, da sem ga spremljal na devetih turnirjih za grand slam. Rekel mi je: 'Kar tako nadaljuj.' Verjetno si misli, da mu prinašam srečo."

"Nisem eden tistih, ki ga vlečejo za rokav. Vem, da ime tega vrh glave. Vsi od njega želijo avtogram, jaz pa spoštujem njegovo zasebnost. Loparja in teniške copate mi veliko pomenijo. To so darila neprecenljive vrednosti in nikoli se jim ne bom odrekel."

Novak Đoković
Sportal Đoković povečal prednost, Federer zdrsnil za tri mesta

Občutek ga ne vara

Vsi rekvizite Beograjčana vestno hrani. Kot pravi, ga pogosto sanja. "Neverjetno je, kakšen občutek imam pred njegovimi dvoboji. Ponoči ga sanjam in točno vem, kdaj bo zmagal. Bil sem prisoten na njegovih devetih finalih za grand slam in na vseh devetih je zmagal," je povedal zvesti navijač.

"Da sem ohranil svojo čast, sem organizatorje prosil, naj pregledajo vse kamere, da bi dokazal, da nisem nič naredil narobe." | Foto: Gulliver/Getty Images "Da sem ohranil svojo čast, sem organizatorje prosil, naj pregledajo vse kamere, da bi dokazal, da nisem nič naredil narobe." Foto: Gulliver/Getty Images

Obtožili so ga, da je kršil pravila, a jim je dokazal nasprotno

Petinpetdesetletni navijač ima tako že veliko izkušenj s teniških turnirjev, tudi nekaj slabših. Kot pravi, so organizatorji največjih turnirjev bolj popustljivi do navijačev Rogerja Federerja in Rafaela Nadala. "Ko med premorom zavpijem Nole, me želijo odstraniti s tribun. Potem jih lepo vprašam: 'Koliko decibelov pa je dovoljenih?' Na OP Avstralije so me obtožili kršenje pravil med dvobojem. Da sem ohranil svojo čast, sem organizatorje prosil, naj pregledajo vse kamere, da bi dokazal, da nisem nič naredil narobe. Od vodje varnostnikov sem dobil opravičilo in sedež tik poleg Đokovićeve lože," je za alo.rs povedal srbski navijač.

Novak Đoković
Sportal Đoković po zgodovinski zmagi: Upam, da so me doma gledali #video
Ne spreglejte