Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
27. 1. 2019,
12.49

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,95

6

Natisni članek

Rafael Nadal Novak Đoković OP Avstralije teniški globus

Nedelja, 27. 1. 2019, 12.49

5 let, 2 meseca

OP Avstralije, finale (M)

Đoković po zgodovinski zmagi: Upam, da so me doma gledali #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,95

6

Novak Đoković | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Novak Đoković je zmagovalec OP Avstralije, potem ko je po treh nizih (6:3, 6:2, 6:3) premagal Rafaela Nadala in se tako veselil svoje sedme zmage v Melbournu. Srb je postal prvi igralec v zgodovini tenisa, ki mu je na OP Avstralije uspelo zbrati tolikšno število zmag (7).

Novak Đoković | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Za Novaka Đokovića je to skupno že 15. zmaga na turnirjih za grand slam in tretja zaporedna, potem ko je lani zmagal v Wimbledonu in nato še na OP ZDA. Za igralca je bil to 53. obračun, medsebojni izid pa je zdaj 28-25 za 31-letnega Srba. Đoković je bil skozi ves dvoboj boljši nasprotnik in Nadalu niti za trenutek ni popustil. Eden najboljših igralcev v zgodovini, ki je zdaj videti nepremagljiv, je za zmago prejel ček v višini 2,6 milijona evrov.

Novak Đoković | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Đoković: Marjan, hvala, ker si se vrnil

"Natanko pred 12 meseci sem imel operacijo in današnji dan, ko stojim tukaj s to lovoriko, je zame nekaj izjemnega. Sem brez besed. Hvala moji ekipi za vso podporo in ker me prenaša tudi ob slabih dnevih. Marjan, hvala, ker si se vrnil. Rad bi pozdravil svojo družino. Najprej mojo ženo Jeleno ter sina Stefana in hčerko Taro. Upam, da so gledali. No, rekli so, da bodo. Lovorika mi še toliko več pomeni, ker jo lahko delim s svojimi najbližjimi," je po zmagi povedal letošnji zmagovalec OP Avstralije, ki se v deželi tam spodaj počuti kot doma.

Nadalu veliko pomeni, da se je vrnil po poškodbi Rafael Nadal | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

"Novaku čestitke za izjemen tenis. Hvala vsem, ki ste omogočili ta turnir in vsem sponzorjem. Vsako leto napredujete in lahko rečem, da je to eden najboljših turnirjev na svetu. Ni bil moj najboljši dan, kljub temu je bilo zadnjih 14 dni zelo dobrih, saj od OP ZDA nisem igral. Zame je zelo pomembno, da sem se vrnil po poškodbi. To je lepa popotnica za naslednje turnirje," je po dvoboju povedal Nadal, ki je rekel, da se bo še naprej boril, treniral in naredil vse, da bo še boljši.

V tretjem nizu je bilo po dobrih dveh urah vsega konec

V  tretjem nizu smo že v tretji igri videli prevlado Beograjčana. Še enkrat je Rafi vzel servis in prišel do vodstva 2:1.  V šesti igri je imel Nadal prvo žogico za odvzem servisa, a mu je ni uspelo izkoristiti, tako da je njegov nasprotnik povedel s 4:2. Majorčan se je izkazal za zelo trdega borca, ko je bil v osmi igri blizu izenačenja. Kljub temu je Noletu uspelo zadržati vodstvo, pravzaprav mu je uspelo narediti break še v deveti igri in na koncu se je zasluženo veselil zmage. Tretji, odločilni niz, se je končal z izidom 6:3. Zanj je doma navijala tudi njegova družina.

Novak Đoković | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images V drugem nizu popolna prevlada Novaka

Drugi niz se je začel bolj izenačeno, a Nadal je veliko teže dobival igro na svoj servis, medtem ko je Đoković veliko laže prihajal do svojih iger. Po natanko uri igre je Novaku v peti igri uspel break in povedel je s 3:2. Rafa je resno zapretil v naslednji igri, a je Nole z atomskim tenisom dobil igro in povedel s 4:2. Kot da še ne bi bilo dovolj, je prvi igralec sveta odvzel še en servis ter povedel s 5:2. Naslednjo igro je Nole dobil brez težav in zasluženo povedel z 2:0 v nizih. Drugi niz se je končal po 40 minutah.

Rafael Nadal | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Že v drugi igri je Đoković pritisnil na Nadala

Prvo igro je Novak Đoković dobil brez težav, medtem ko je Nadal deloval malce živčno, saj je v prvi igri na svoj servis zaostajal z 0:30.  Đoković je to prednost izkoristil, odvzel servis in povedel z 2:0. Že v naslednji igri je imel Srb vodstvo s 3:0. Rafa je svojo prvo igro dobil v četrti igri, a vse prej kot lahko, saj je imel Đoković tudi v tej igri točko za odvzem servisa. Da Nadal ni videti pravi, je bilo videti v sedmi igri, ko je zgrešil celo žogico, česar pri njem ne vidimo prav pogosto. Prve znake prebujanja Španca smo lahko videli v osmi igri, ko je brez izgubljene točke dobil igro na svoj servis. Zapretil je tudi v deveti igri, a je Đoković ostal zbran in zasluženo prvi niz dobil s 6:3. Ta je trajal 37 minut.

Naomi Osaka
Sportal Presrečna Japonka se veseli druge zmage za grand slam
Novak Đoković
Sportal Novak Đoković bi si vsekakor kupil vstopnico
Novak Đoković
Sportal Đoković v manj kot uri in pol do finala, kjer ga čaka Rafael Nadal #video
Rafael Nadal
Sportal Rafa zlahka v finale. Za konec mu je še zavezal kravato. #video
Rafael Nadal
Sportal Pripetljaj na stranišču: Nimam celo uro časa, da bi ga čakal, da gre ven

 

Ne spreglejte