Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 1. 2019,
11.42

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,23

Natisni članek

Stefanos Cicipas Rafael Nadal teniški globus OP Avstralije

Četrtek, 24. 1. 2019, 11.42

5 let, 3 mesece

OP AVSTRALIJE (ATP), 10. DAN

Rafa zlahka v finale. Za konec mu je še zavezal kravato. #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,23
Rafael Nadal | Rafael Nadal je v polfinalu odpihnil svojega nasprotnika. | Foto Gulliver/Getty Images

Rafael Nadal je v polfinalu odpihnil svojega nasprotnika.

Foto: Gulliver/Getty Images

V četrtek sta se na osrednjem igrišču v polfinalu OP Avstralije pomerila Rafael Nadal in Stefanos Cicipas. Na koncu je presenetljivo gladko zmagal Rafael Nadal (6:2, 6:4, 6:0), medtem ko je bil mladi Grk povsem brez idej in možnosti za zmago.

Petra Kvitova
Sportal Petra Kvitova tokrat ni jokala, v finalu še Naomi Osaka #video

Rafael Nadal trenutno igra vrhunski tenis. | Foto: Gulliver/Getty Images Rafael Nadal trenutno igra vrhunski tenis. Foto: Gulliver/Getty Images Nadal do zdaj ni oddal niza

Rafael Nadal, ki je na OP Avstralije zmagal pred desetimi leti, v Avstraliji igra vrhunski tenis. Španec je z vsemi dozdajšnjimi nasprotniki zlahka opravil, saj do finala ni oddal niti enega niza. Mnogi so pričakovali, da bo imel proti Cicipasu težko delo, a smo videli vse prej kot to. Nadal je svojega nasprotnika premagal po vsega eni uri in 48 minutah.

Tretji niz je dobil brez izgubljene igre

Tretji niz se je začel po željah Majorčana, potem ko je v prvi igri prevzel vodstvo in že v naslednji povedel z 2:0. Po vodstvu s 3:0 je bilo najbrž jasno, da Cicipas nima nobenih možnosti za preobrat. Stefanos v nadaljevanju tretjega niza ni dobil niti ene igre.

Cicipas popustil v deveti igri Stefanos Cicipas je bil videti povsem izgubljen. | Foto: Gulliver/Getty Images Stefanos Cicipas je bil videti povsem izgubljen. Foto: Gulliver/Getty Images

Drugi niz je bil bolj izenačen. Precej napeto je bilo v peti igri drugega niza, ko je imel Nadal že vodstvo z 0:40 in je dišalo po novem "breaku". Grku se je uspelo zbrati in na koncu je igro na svoj servis dobil. Podobno se je zgodilo v deveti igri, ko je drugi nosilec turnirja vodil s 15:40. Tokrat Rafa te prednosti ni zapravil in povedel s 5:4. V naslednji igri je rutinsko dobil še svojo igro in zasluženo povedel z 2:0 v nizih. Drugi niz je trajal 44 minut.

Za Rafo je to peti finale na OP Avstralije. | Foto: Gulliver/Getty Images Za Rafo je to peti finale na OP Avstralije. Foto: Gulliver/Getty Images

Prvi niz je trajal le 31 minut

Že v prvem nizu smo videli veliko prevlado Španca. Mlademu Grku je dvakrat odvzel servis in prvi niz dobil s 6:2. Rafa je prvič "udaril" v tretji igri, ko je nasprotniku prvič vzel servis, drugič pa v sedmi igri. Uvodni niz se je končal po vsega 31 minutah.

Številni ljubitelji tenisa si želijo, da bi se v polfinalu pomerila Rafael Nadal in Novak Đoković. Srb bo v petek igral proti Francozu Lucasu Pouillu.

Ne spreglejte