Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 1. 2019,
8.10

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

Natisni članek

OP Avstralije teniški globus Petra Kvitova Karolina Pliškova Naomi Osaka

Četrtek, 24. 1. 2019, 8.10

5 let, 3 mesece

OP AVSTRALIJE (WTA), 10. DAN

Petra Kvitova tokrat ni jokala, v finalu še Naomi Osaka #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35
Petra Kvitova | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

V četrtek sta bila v ženski konkurenci na sporedu dva polfinalna dvoboja. Najprej sta se pomerili Petra Kvitova in Danielle Collins, po dveh nizih pa je slavila prva. Druga finalistka je Naomi Osaka, ki je po treh nizih premagala Karolino Pliškovo.

Rafael Nadal
Sportal Rafa zlahka v finale. Za konec mu je še zavezal kravato. #video

Zaradi vročine so prekinili prvi niz

V prvem polfinalu sta se udarili igralki, ki imata za seboj zanimivi zgodbi - Petra Kvitova in Danielle Collins. Na koncu je zasluženo po dveh nizih slavila 28-letna Čehinja, ki po težki življenjski izkušnji doživlja drugo kariero. Kvitova je prvi niz dobila po podaljšani igri, v drugem nizu pa tri leta mlajši Američanki "zavezala kravato" (7:6 (2), 6:0). Dvoboj se je končal po eni uri in 36 minutah. V Melbournu so trenutno zelo visoke temperature. Organizatorji so morali v prvem nizu prekiniti dvoboj in zapreti streho.

Petra Kvitova | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images "Me boš spet spravil v jok?"

To je za Kvitovo prvi finale na OP Avstralije, po letu 2012 se je prvič prebila v drugi teden turnirja. Čehinja je bila zelo čustvena že po uvrstitvi v polfinale, ko na igrišču ni mogla zadrževati solz. "Me boš spet spravil v jok?" je v šali vprašala Jima Courierja, ki ima na igrišču kratke pogovore z igralci.

"Pomeni mi vse. Trdo sem delala, da lahko na takšnih turnirjih pridem do finala. Končno mi je uspelo priti daleč na tem turnirju in v finalu bom uživala. Na glede na to, kaj se bo zgodilo v finalu, bom vesela," je po zmagi dejala trenutno osma igralka sveta.

Petra Kvitova
Sportal Polfinalistka Melbourna ne bo nikoli pozabila napada z nožem #video

Naomi Osaka | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Naomi Osaka je imela malce več dela

Bolj zanimiv je bil drugi polfinalni dvoboj, v katerem sta se pomerili Japonka Naomi Osaka in Karolina Pliškova. Čehinja je v sredo senzacionalno premagala Sereno Williams, a proti mladi, šele 21-letni Japonki ji ni uspelo. Dvoboj se je končal po treh nizih (6:2, 4:6, 6:4) in trajal slabi dve uri. Za Osako je to drugi zaporedni finale na turnirjih za grand slam, potem ko je lani na OP ZDA v dramatičnem finalu premagala Sereno Williams.

Molila je, da je žogica noter. | Foto: Gulliver/Getty Images Molila je, da je žogica noter. Foto: Gulliver/Getty Images Ne bo se sprehajala, ampak bo šla spat

Dvoboj se je končal dramatično. Ko se je Oska že veselila zmage, je linijski sodnik dosodil avt. Osaka je takoj zahtevala sokolje oko, ki je pokazalo, da je bila žogica v resnici v polju.Japonka se je nato lahko veselila zmage. Naomi se je pozneje, kot že nekajkrat pred tem, izkazala za simpatično sogovornico. V enem izmed prejšnjih pogovorov je dejala, da se pred dvoboji sprehodi po Melbournu, a tokrat ima drugačne namene. "Šla bom spat in morda po tem na sprehod, a če sem iskrena, ne bom šla."

Zmagovalka finala bo prva igralka sveta

Osaka in Kvitova se bosta v sobotnem finalu prvič pomerili med seboj, zmagovalko pa poleg denarne nagrade čaka še ena nagrada, in sicer prvo mesto na lestvici WTA, ki ga bo prevzela Romunki Simoni Halep.

Ne spreglejte