Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
24. 1. 2019,
19.00

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

Natisni članek

teniški globus OP Avstralije Rafael Nadal

Četrtek, 24. 1. 2019, 19.00

5 let, 3 mesece

OP Avstralije

Pripetljaj na stranišču: Nimam celo uro časa, da bi ga čakal, da gre ven

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48
Rafael Nadal | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Številni poznavalci tenisa menijo, da Rafael Nadal pri svojih 32 letih igra tenis svojega življenja. Španec do zdaj na OP Avstralije ni oddal niti niza in je eden izmed glavnih favoritov za zmago. Spregovoril pa je tudi o pripetljaju na stranišču.

Rafael Nadal
Sportal Rafa zlahka v finale. Za konec mu je še zavezal kravato. #video

Rafael Nadal | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Postal bi šele tretji igralec, ki bi mu to uspelo

Rafael Nadal v Melbournu na turnirju ves čas kaže vrhunske igre, v polfinalu je pokazal še nekaj več. Stefanos Cicipas je bil tokrat na igrišču videti povsem nebogljen, potem ko ga je Rafa poslal z igrišča prej kot v dveh urah.

V primeru, da Nadal v nedeljo zmaga v finalu, bi postal šele tretji igralec v zgodovini tenisa, ki bi mu uspelo po dvakrat zmagati na vseh štirih turnirjih za grand slam. Pred tem je to uspelo le še Rodu Laverju in Royu Emersonu. Rafa bo v nedeljo igral proti boljšemu iz dvoboja med Novakom Đokovićem in Lucasom Pouilleem.

Boljšega začetka si ni mogel zaželeti

Ko so ga vprašali, ali lahko igra še boljši tenis, je 32-letnik brez pomisleka odgovoril. "Upam, da lahko. Bil je zelo dober dvoboj in na splošno je dober turnir. Po nekaj mesecih brez igranja sta mi to igrišče in občinstvo dala neverjetno energijo," je uvodoma povedal 17-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam, ki bo na OP Avstralije igral svoj peti finale.

Nadal si ni mogel želeti boljšega začetka sezone. Pred tremi tedni je moral celo odpovedati turnir, saj se, kot je povedal, ni dobro počutil. "V Brisbanu sem moral sprejeti težko odločitev in težko si predstavljam, kako daleč sem prišel tukaj. A tudi v tistem času sem vseskozi treniral. Tisti teden treninga mi je pomagal."

Rafael Nadal | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Petra Kvitova
Sportal Petra Kvitova tokrat ni jokala, v finalu še Naomi Osaka #video

Zakaj igra brez rokavov?

Tudi on se zaveda, da jim za ovratnik zmeraj bolj diha mlada generacija. Na poti do finala je igral z nekaterimi, a jim ni želel dajati nasvetov. "Ne potrebujejo sporočila. Dobri so in napredujejo iz meseca v mesec. Vedno je bil velik izziv igrati proti njim. Dobro je, da lahko igramo proti mladi generaciji. Že dolgo časa govorimo o njej, zdaj je tukaj in se bori za največje lovorike."

Majorčan se je po dolgem času znova pojavil z majico brez rokavov, a tega ni storil brez razloga. "V resnici imam majhne težave. V vročini, ko igram v navadni majici, me rokavi motijo. Zadovoljen sem, da sem se vrnil z majicami brez rokavov. Znova se počutim mladega."

Nisem ga mogel celo uro čakati Rafael Nadal | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Med premorom ga je v slačilnici med preoblačenjem zalotil strokovni komentator in nekdanji vrhunski igralec John McEnroe. Američan, ki je bil že kot igralec znan brez dlake na jeziku, je v pogovoru na igrišču ta dogodek delil s svetovno javnostjo in s tem Nadala spravil v zadrego. Številni menijo, da je bil ta vložek povsem nepotreben. Rafa je o tem dogodku spregovoril tudi na poznejši novinarski konferenci.

"Bil sem na stranišču, kjer sem se preoblačil. Zunaj je bilo namreč zelo vroče. To je vse. Slišal sem, da je nekdo tam, ampak nimam celo uro časa, da bi ga čakal, da gre ven. Moral sem se preobleči."

Rafael Nadal po uvrstitvi v finale (video: Planet): 

Novak Đoković
Sportal Novak Đoković: Prosim, da govorimo o meni
Ne spreglejte