Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 1. 2019,
12.41

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,42

Natisni članek

OP Avstralije teniški globus Petra Kvitova Naomi Osaka

Sobota, 26. 1. 2019, 12.41

5 let, 2 meseca

OP Avstralije, finale (ž)

Presrečna Japonka se veseli druge zmage za grand slam

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,42
Naomi Osaka | Naomi Osaka je še drugič v karieri zmagala na turnirju za grand slam. | Foto Guliver/Getty Images

Naomi Osaka je še drugič v karieri zmagala na turnirju za grand slam.

Foto: Guliver/Getty Images

Na OP Avstralije se je končal ženski finale, potem ko je Naomi Osaka po treh nizih (7:6, 5:7, 6:4) premagala Petro Kvitovo in se veselila novega velikega uspeha. S tem je postala prva Japonka, ki je zmagala na OP Avstralije. Prihodnji teden pa bo postala tudi prva igralka na lestvici WTA.

Naomi Osaka je pri svojih 21 letih osvojila še drugi turnir za grand slam. Japonka je lani v dramatičnem finalu na OP ZDA premagala Sereno Williams. Njen največji uspeh v Melbournu do letošnjega leta je bil četrti krog, to leto pa je dvignila lovoriko in s tem zaslužila dobrih 4,1 milijona avstralskih dolarjev (2,5 milijona evrov). Dvoboj je trajal natanko dve uri in pol.

"Oprostite, javni govori so moja šibka točka in upam, da mi bo uspelo iti skozi to. Hvala gledalcem, da ste prišli in gledali ta dvoboj. Čeprav so bile visoke temperature. Zahvalila bi se svoji ekipi. Brez vas mi ne bi uspelo," je po dvoboju povedala redkobesedna Naomi Osaka, ki svoje znanje raje kaže na igrišču.

Naomi Osaka bo prihodnji teden prvič v karieri postala številka ena svetovnega ženskega tenisa. | Foto: Guliverimage/Getty Images Naomi Osaka bo prihodnji teden prvič v karieri postala številka ena svetovnega ženskega tenisa. Foto: Guliverimage/Getty Images

Prvi niz je odločila podaljšana igra

Uvodni igri sta obe igralki dobili gladko. Prvič se je nekoliko zalomilo v peti igri prvega niza, ko je Petra Kvitova imela dve žogici za odvzem servisa, a se je Osaka uspela izvleči iz težav in povedla s 3:2. Znova je bilo pestro v sedmi igri. Kvitova je že imela vodstvo 0:40 in tri žogice za odvzem servisa. Mlada Japonka se je znova izkazala v najtežjih trenutkih. Dobila je pet zaporednih točk in na koncu tudi igro. Pri izidu 6:5 je prvič resno zapretila Osaka, ki je imela že žogico za prvi niz, a se Kvitova ni dala in izenačila na 6:5. Prvi niz je nato odločila podaljšana igra, ki jo je s 7:2 dobila Japonka. Uvodni niz je trajal 53 minut.

Petra Kvitova se je izkazala za zelo borbeno igralko. | Foto: Gulliver/Getty Images Petra Kvitova se je izkazala za zelo borbeno igralko. Foto: Gulliver/Getty Images Preobrat v drugem nizu

Drugi niz je bolje začela Kvitova, Čehinji je že v drugi igri uspel "break" in zasluženo je prišla do vodstva z 2:0. Že v naslednji igri je 21-letna Osaka udarila nazaj in nasprotnici vzela servis, znižala izid na 1:2 in pozneje izenačila na 2:2. V peti igri je Osaka še bolj pritisnila na Kvitovo, vzela servis in povedla s 3:2. Prvič je zadišalo po zmagi v deveti igri. Naomi je imela vodstvo 0:40 in tri žogice za končno zmago, a se je borbena Kvitova vrnila in zmanjšala zaostanek na 4:5. Osaka je v naslednji igri na svoj servis nerazumljivo popustila in Kvitova se je z izidom 5:5 vrnila v igro. Ta je znala izkoristiti ponujeno priložnost in drugi niz dobila s 7:5.

V tretjem nizu 21-letna Osaka ni zapravila vodstva. | Foto: Guliverimage/Getty Images V tretjem nizu 21-letna Osaka ni zapravila vodstva. Foto: Guliverimage/Getty Images

Tretji niz je odločila tretja igra

Tretji, odločilni niz je znova bolje začela Osaka. V tretji igri je izkoristila prvo "break" žogo in povedla z 2:1. Do novega preobrata bi lahko prišlo v šesti igri, ko je imela Kvitova žogico za odvzem servisa. Japonka je tokrat ostala zbrana, dobila igro na svoj servis in povedla s 4:2. V naslednji igri je Osaka vodila 0:40, zapravila veliko prednost in tako kot v drugem nizu zapravila priložnost za nov "break". Kljub temu je na koncu dobila niz s 6:4 in se zasluženo veselila velike zmage.

Petra Kvitova
Sportal Polfinalistka Melbourna ne bo nikoli pozabila napada z nožem #video

Petra Kvitova piše novo zgodbo, potem ko jo je pred dvema letoma napadel ropar in ji hudo poškodoval roko. Ni jih bilo veliko, ki so verjeli, da se bo lahko 28-letna teniška igralka sploh še kdaj vrnila na teniška igrišča. Kljub porazu v finalu OP Avstralije je to zanjo velika zmaga.

Petra Kvitova
Sportal Petra Kvitova tokrat ni jokala, v finalu še Naomi Osaka #video
Ne spreglejte