Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
23. 4. 2017,
10.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,35

1

Natisni članek

Monte Carlo David Goffin Rafael Nadal

Nedelja, 23. 4. 2017, 10.10

6 let, 6 mesecev

Kakšna napaka sodnika: "Bi se moral prepirati?" #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,35

1

David Goffin | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V Monte Carlu, na teniškem turnirju serije masters, bo v nedeljo na sporedu veliki finale, v katerem bosta igrala Rafael Nadal in Alberto Ramos. Še vedno pa buri duhove sobotna napaka glavnega sodnika v polfinalnem dvoboju med Nadalom in Davidom Goffinom.

V tem polfinalnem dvoboju je na koncu zmagal Rafael Nadal z izidom 6:3 in 6:1. Prvi niz bi se lahko končal bistveno drugače, če ne bi glavni sodnik Cedric Mourier naredil začetniške napake. Napake, ki se na takšni ravni ne bi smela zgoditi. Dvoboj je trajal natanko devetdeset minut, kar 17 minut pa je trajala sporna šesta igra prvega niza. Belgijec je imel v tej igri možnost, da potrdi "break" in povede 4:2.

Na obrazu mu je videl, da ni prepričan

Pravzaprav je igro že dobil, potem ko je Nadal žogico poslal vsaj deset centimetrov z igrišča. Mourier je pozneje pokazal napačen odtis žogice in menil, da je bila žogica znotraj igrišča. Zahteval je, da se točka ponovi. Smešna odločitev sodnika je močno vplivala na Goffina, ki je pozneje izgubil igro in na koncu tudi dvoboj.

"Ko sem začel dvoboj, sem točno vedel, kaj moram delati, in bil stoodstotno osredotočen. Potem pa se je zgodila ta napaka sodnika. To je res težko. Bil sem prepričan, da je rezultat 4:2. Pokazal sem odtis, on pa mi je pokazal nekaj drugega, ne vem, kaj. Na obrazu sem mu videl, da je povsem miren, vendar ni bil prepričan," je po dvoboju povedal 13. igralec sveta.

Tudi sokolje oko je pokazalo, da se je sodnik precej motil. | Foto: Twitter - Voranc Tudi sokolje oko je pokazalo, da se je sodnik precej motil. Foto: Twitter - Voranc

Se bo pritožil?

Belgijec po dvoboju sploh ni vedel, kaj naj naredi. "Bi se moral prepirati? Nič nimam proti sodniku, je zelo v redu oseba, vendar dela napake. Ne vem, kaj naj naredim glede tega. Lahko se poskusim pritožiti, vendar to ni v moji navadi. Moram razmišljati o svoji prihodnost," je razlagal 26-letni igralec.

"Rafa nima nič s tem." | Foto: Reuters "Rafa nima nič s tem." Foto: Reuters Rafa je eden najbolj poštenih igralcev na turneji

Goffin je prepričan, da je tudi Nadal vedel, da je bila žogica zunaj igrišča, ampak mu ne more nič zameriti. "Rafa nima nič s tem. Ve, da je bil njegov forhend dolg, vendar je bil na drugi strani igrišča. On ni mogel ničesar narediti. Rafa je eden najbolj poštnih igralcev na turneji. On je igral svojo igro, tako da nimam nič proti njemu."

Ne spreglejte