Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 8. 2023,
9.01

Osveženo pred

8 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

tenis Sara Sorribes Tormo

Nedelja, 27. 8. 2023, 9.01

8 mesecev, 2 tedna

Teniški globus, 26. avgust

Kaja Juvan bo tretjič igrala na OP ZDA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
Kaja Juvan | Kaja Juvan | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Kaja Juvan

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Odštevamo ure do začetka OP ZDA. Zadnji turnir serije WTA pred njim - v Clevelandu - je dobila Sara Sorribes Tormo. Kaja Juvan pa se je s tretjo zmago v kvalifikacijah prebila na zadnji grand slam sezone, ki se bo začel v ponedeljek.

Kaja Juvan
Sportal Kaja Juvan le še stopničko od glavnega turnirja

Za četrti nastop na OP ZDA je Kaja Juvan v zadnjem krogu kvalifikacij  z 2:6, 7:6 (8), 6:4 ugnala Japonko Himeno Sakatsume. Trenutno 146. igralka lestvice WTA dvoboja ni najbolje odprla, saj je Japonka (195. WTA) po dveh odvzemih servisa prvi niz dobila s 6:2. Po boljšem začetku Ljubljančanke je bila Japonka bližje zmagi tudi v drugem nizu. Vodila je s 4:2, nato sicer izgubila prednost, v podaljšani igri pa je imela kar pet priložnosti za zmago.

V 13. igri drugega niza je vodila s 6:3, a je druga najboljša Slovenka na lestvici WTA vse tri zaporedne priložnosti za zmago Japonke ubranila, nato pa še dve pri izidu 6:7 in 7:8. Podaljšano igro je dobila z 10:8, v tretjem nizu pa takoj v uvodni igri odvzela servis tekmici. Japonka je pri vodstvu Slovenke s 3:2 v odločilnem nizu zahtevala zdravniški premor, a tudi to ni spremenilo poteka dvoboja. Ta je trajal dve uri in 34 minut.

Juvan bo četrtič nastopila na OP ZDA, leta 2020 in 2021 je izpadla v drugem krogu, lani pa v prvem. Njena tekmica v prvem krogu tokratnega turnirja še ni znana.

Sorribes Tormo dobila drugi turnir v karieri

Sara Sorribes Tormo | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Sara Sorribes Tormo Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Španka Sara Sorribes Tormo je v finalu Clevelanda po slabih dveh urah in pol ugnala Rusinjo Jekaterino Aleksandrovo s 3:6, 6:4, 6:4. Za Sorribes Tormo, sicer 95. igralko lestvice WTA, je to druga turnirska zmaga v karieri, potem ko je bila najboljša v Zapopanu v Mehiki pred dvema letoma. Četrta nosilka Aleksandrova pa je ostala brez pete lovorike v karieri, v finalu pa je igrala sedmič. Nazadnje je slavila v Hertogenboschu pred dvema mesecema in pol.

Baezu na OP ZDA s popotnico četrte turnirske zmage

Argentinec Sebastian Baez, 42. igralec svetovne jakostne lestvice, je zmagovalec teniškega turnirja ATP z nagradnim skladom 760.930 dolarjev v Winston-Salemu. Baez je v finalu za svoj četrti turnirski naslov v dveh nizih s 6:4, 6:3 premagal sedem mest višje uvrščenega Jirija Lehečko, ki je prvič zaigral v finalu na turnirjih serije ATP.

Za 22-letnega argentinskega teniškega igralca je to po Kitzbühelu (Avstrija) in Cordobi (Argentina) tretji letošnji naslov, prvi na trdi podlagi. Lani je slavil tudi na turnirju Estoril Open v Cascaisu na Portugalskem.

Šestopostavljeni Baez se je veliko bolj namučil v polfinalu turnirja v Severni Karolini v Združenih državah Amerike, ko je po hudem boju po treh urah in 20 minutah s 6:3, 6:7 (4) in 7:6 (2) ugnal prvopostavljenega Hrvata Borno Ćorića. Brez dela pa je bil v polfinalu 21-letni Lehečka, saj je Američan Sebastian Korda zaradi poškodbe polfinalni dvoboj predal.

Baez je postal prvi Argentinec po Juanu Martinu del Potru, ki je osvojil tri naslove v isti sezoni.

Zmaga za Baeza pomeni odlično generalko za dvoboj prvega kroga zadnjega turnirja za grand slam v New Yorku. V uvodnem dvoboju OP ZDA ga čaka polfinalni tekmec iz Winston-Salema Ćorić.

Cleveland, WTA, finale:
Sara Sorribes Tormo (Špa) - Jekaterina Aleksandrova (Rus/4) 3:6, 6:4, 6:4.

Winston-Salem, ATP (760.930 dolarjev), finale
Sebastian Baez (Arg/6) - Jiri Lehečka (Češ/5) 6:4, 6:3.
Tamara Zidanšek
Sportal Konec za Tamaro Zidanšek, edino upanje je še Kaja Juvan
Ne spreglejte