SiolNET. Sportal Tenis
0,51

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Nasvet legendarnega Nemca

Kaj svetuje osemnajstletnici, ki se je znašla v težkem položaju?

0,51

termometer

Emma Raducanu
Foto: Guliverimage

Boris Becker, nekdanji vrhunski teniški igralec, je zagotovo eden tistih, ki zelo dobro ve, v kakšnem položaju se je znašla Emma Raducanu, mlada teniška igralka, ki je čez noč postala zvezdnica.

Boris Becker je svoj prvi Wimbledon osvojil pri 17 letih. Boris Becker je svoj prvi Wimbledon osvojil pri 17 letih. Foto: Guliverimage/Getty Images

Boris Becker je v svoji teniški karieri doživljal podobno zgodbo kot Emma Raducanu. Danes 53-letni teniški igralec je namreč leta 1985 kot 17-letnik zmagal na turnirju v Wimbledonu, najbolj prestižen turnir na teniški turneji. In prav on je tisti, ki lahko britanski najstnici da kakšen koristen nasvet, saj sam dobro ve, kaj v najstniških letih pomeni tako velik uspeh.

Raducanujeva je letos na OP ZDA pripravila eno največjih presenečenj v zgodovini tenisa po tem, ko je kot kvalifikantka zmagala na turnirju v New Yorku. Mlada teniška igralka pa v nadaljevanju ni bila več tako superiorna. Najprej se je v Indian Wellsu poslovila že v prvem krogu, na turnirju v Romuniji pa je nastope končala v tretjem krogu.

Emma Raducanu Foto: Guliverimage Popolnoma jo razume

Becker je za Eurosport dejal, da se bo trenutno najboljša britanska teniška igralka zagotovo trudila, da obdrži najvišjo raven svojega tenisa, a ob tem povedal, da ji je treba postaviti realna pričakovanja. Becker, ki še vedno velja za najmlajšega zmagovalca na turnirjih za grand slam, priznava, da se Emma sooča z velikimi pritiski, ki jih je zelo težko obvladati.

"Imel sem nekaj izkušenj, tako da lahko Raducanujevo popolnoma razumem. Mislim, da je naslednji korak, ki ga mora doseči, ta, da je bolj konstantna. Maja je končala srednjo šolo, OP ZDA pa je bil njen drugi turnir za grand slam, na katerem je zmagala. To je neverjeten dosežek," je povedal Becker, ki je pred leti zelo uspešno sodeloval tudi z Novakom Đokovićem.

"Če so kje takšni trenerji, vedo, kje me lahko najdejo." "Če so kje takšni trenerji, vedo, kje me lahko najdejo." Foto: Guliverimage

"Če kdo pozna kakšnega izkušenega trenerja …"

"Išče novega trenerja, spopada se z velikimi pričakovanji, zato ji moramo dati čas in našla bo svojo pot," je še povedal šestkratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Emma Raducanu je že pred časom javno povedala, da si želi v svoji ekipi izkušenega trenerja. "Če so kje takšni trenerji, vedo, kje me lahko najdejo. Ne vem, kaj se bo v prihodnje dogajalo, ampak prepričana sem, da bodo moja ekipa in vsi drugi našli rešitev. In nisem se šalila. Če kdo pozna kakšnega izkušenega trenerja …," je še dejala britanska športna zvezdnica.

Emma Raducanu Sportal Osemnajstletnica se ni šalila: Vedo, kje me lahko najdejo Emma Raducanu Sportal Osemnajstletnica prosi za potrpljenje Emma Raducanu Sportal Izkušnje 18-letnice, iz katerih se je veliko naučila in se še uči #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin