Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 6. 2024,
11.30

Osveženo pred

6 dni, 18 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,14

Natisni članek

olimpijske igre Roland Garros OP Francije Wimbledon Rafael Nadal tenis Novak Đoković

Četrtek, 13. 6. 2024, 11.30

6 dni, 18 ur

Rafael Nadal bo izpustil Wimbledon

Kaj se dogaja z Novakom Đokovićem? Rafe ne bo.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,14
Novak Đoković | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Po nekaterih informacijah se je teniški igralec Novak Đoković že znebil bergel in v domačem Beogradu opravlja rehabilitacijo. Kdaj ga bomo lahko videli na teniških igriščih? Prav tako je prišla novica o Rafaelu Nadalu.

Na družbenih omrežjih so se pojavile fotografije Novaka Đokovića, ki hodi brez bergel. Spomnimo, da si je na turnirju za grand slam, na OP Francije, poškodoval meniskus, zaradi katerega je moral pozneje tudi odstopiti od turnirja. Srbski zvezdnik je že v Parizu opravil operacijo, nato se je vrnil v Beograd, kjer poteka rehabilitacija.

Kot poroča Informer, naj bi se 37-letni teniški igralec zatekel k metodi zdravljenja z uporabo hiperbarične komore. Ta metoda je med športniki vse priljubljenejša. Omogoča namreč hitrejše okrevanje. Novaka so videli že brez bergel, a naj bi še vseeno nekoliko šepal.

Kaj je povedal zdravnik, ki ga je operiral?

Eden najboljših igralcev vseh časov upa, da bo pripravljen za olimpijske igre v Parizu, saj si še kako želi, da bi osvojil zlato olimpijsko medaljo. Zelo malo verjetno je, da ga bomo videli na sveti travi Wimbledonu, najprestižnejšem turnirju turneje. Glede tega je bil dovolj jasen tudi Antoine Gerometta, zdravnik, ki je Đokovića operiral. "Wimbledon? Menim, da je zelo malo verjetno, da se bo lahko v treh tednih vrnil in bo stoodstoten."

Novak Đoković je v karieri osvojil praktično vse. V vitrini mu manjka le še zlata olimpijska medalja. Mu jo bo uspelo osvojiti na olimpijskem turnirju v Parizu?

Rafael Nadal bo izpustil Wimbledon. | Foto: Guliverimage Rafael Nadal bo izpustil Wimbledon. Foto: Guliverimage Tudi Nadala ne bo v Wimbledonu

Kapetan španske reprezentance za Davisov pokal David Ferrer je sporočil, da bo Rafael Nadal preskočil Wimbledon, da bi se lahko čim bolje pripravil na olimpijske igre v Parizu. Olimpijski turnir bodo igrali na Rolandu Garrosu, na igriščih, kjer je Rafa 14-krat zmagal na OP Francije. Majorčan pa ne bo nastopil samo v posamični konkurenci, ampak tudi v dvojicah, ko bo moči združil s Carlosom Alcarazom.

"Španska zveze je objavila, da bom tekmoval na svojih zadnjih olimpijskih igrah v Parizu," je zapisal nekdanja številka 1 moškega tenisa. "S tem ciljem menimo, da je najboljše za moje telo, da ne zamenjam podlage in da do takrat nadaljujem z igro na pesku. Zato bom letos izpustil Wimbledon," je pojasnil kralj peska.

Novak Đoković
Sportal Bo Đoković zadovoljen z njenim odgovorom?
Jannik Sinner
Sportal Jannik Sinner prvi Italijan na vrhu lestvice ATP
Novak Đoković
Sportal Pristal na berglah: kaj je Đoković povedal po operaciji?

 

Ne spreglejte