Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 6. 2024,
13.02

Osveženo pred

1 mesec, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,68
Novak Đoković

Natisni članek

Četrtek, 6. 6. 2024, 13.02

1 mesec, 1 teden

Novak Đoković in poškodba

Pristal na berglah: kaj je Đoković povedal po operaciji?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,68
Novak Đoković | Za zdaj še ni jasno, kdaj bi se lahko Novak Đoković vrnil na igrišča. | Foto Guliverimage

Za zdaj še ni jasno, kdaj bi se lahko Novak Đoković vrnil na igrišča.

Foto: Guliverimage

Po operaciji meniskusa se je oglasil Novak Đoković, potem ko je moral sredi OP Francije odpovedati igranje na največjem turnirju na pesku.

S fotografije je vidno, da je eden najboljših teniških igralcev na berglah, a se je več kot očitno pripravljen soočiti z vsemi izzivi, ki jih prinaša težko okrevanje. "V preteklem dnevu sem moral sprejeti nekaj težkih odločitev, potem ko sem si med zadnjim dvobojem poškodoval meniskus. Še vedno vse premlevam, vendar vam z veseljem sporočam, da je operacija uspela. Zelo hvaležen sem ekipi zdravnikov, ki so bili z menoj," je sporočil 37-letni Beograjčan.

Po pisanju Sportal.rs, so Novaka takoj spustili domov, da bi lahko že kmalu začel z rehabilitacijo, kar pomeni, da bi čez deset dni lahko začel že teči naravnost. Rehabilitacija naj bi trajala tri tedne. Verjetno bo moral prvi igralec sveta izpustiti turnir v Wimbledonu, medtem ko so olimpijske igre v Parizu bolj dosegljive.

Novak Đoković se je med ponedeljkovim dvobojem večkrat znašel na tleh. | Foto: Guliverimage Novak Đoković se je med ponedeljkovim dvobojem večkrat znašel na tleh. Foto: Guliverimage Je bilo krivo spolzko igrišče?

Đoković je po dvoboju v osmini finala povedal, da ne želi na nikogar kazati s prstom, a je prepričan, da se je poškodoval zaradi spolzkega igrišča. Med dvobojem je prosil, naj pogosteje pobrišejo igrišče, a nadzornik njegove prošnje ni uslišal. In večkrat smo lahko videli, kako mu je zdrsnilo na peščeni podlagi.

"Poškodba kolena je bila posledica tega. Drsenje je sestavni del tega, a tokrat ga je bilo preveč. Velikokrat mi je spodrsnilo na pesku. Na travi prav tako … Ampak tega je bilo danes preveč," je bil že v ponedeljek jasen Đoković.

Preberite še:

Novak Đoković
Sportal Novak Đoković je že prestal operacijo
Novak Đoković
Sportal Skrb in težke odločitve. Koliko časa ga ne bo?
Novak Đoković
Sportal Novak Đoković se umika z OP Francije #video
Novak Đoković
Sportal Đoković je šokiral: se bo umaknil z Roland Garrosa?
Ne spreglejte