Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 4. 2023,
8.50

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,07
teniški globus Holger Rune

Natisni članek

Ponedeljek, 24. 4. 2023, 8.50

1 leto, 3 mesece

Najstnik se je kljub zmagi počutil grozno

Je res hlinil poškodbo? Kaj je pokazal posnetek?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,07
Holger Rune | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Danskemu teniškemu igralcu Holgerju Runeju so po neverjetni zmagi na turnirju v Münchnu mnogi očitali, da je hlinil poškodbe, a posnetki z igrišča kažejo drugačno sliko.

V finalu omenjenega turnirja sta igrala Nizozemec Botic van de Zandschulp in Danec Holger Rune. Prvi je v tretjem nizu vodil 5:2 in 40:15, a se je 19-letni Rune vrnil, obranil lansko lovoriko in na koncu zmagal z izidom 6:4, 1:6, 7:6 (3).

Rune se je med dvobojem sprva spopadal s poškodbo ramena, pozneje pa je imel še težave z gležnjem, tako da je moral kar dvakrat zaprositi za zdravniško pomoč. Na koncu mu je vseeno uspelo dobiti svoj prvi letošnji turnir, skupaj pa ima v svoji vitrini že štiri turnirske lovorike.

Holger Rune je imel težave tudi z gležnjem. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Holger Rune je imel težave tudi z gležnjem. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Bil je izčrpan, a se je boril do konca

Takoj po zmagi mu je moderator za nekatere postavil nekoliko nenavadno vprašanje. Nekateri so menili, da je želel zasenčiti zmago Danca. "Vzeli ste zdravniški odmor zaradi ramena in gležnja. Se zdaj počutite dobro?"

"Iskreno, počutim se grozno," je uvodoma povedal trenutno sedmi igralec sveta. "Ampak je, kar je. Saj veste, to je zadnji dvoboj, zadnji pritisk in moraš nekako najti pot. Bilo je naporno, vendar sem vesel, da sem zmagal. Bil sem zelo izčrpan, a sem se boril do konca," je povedal mladi igralec, ki zaradi svojega včasih nepremišljenega obnašanja ni najbolj priljubljen v teniški karavani.

Na koncu je mama rešila zagato

Med dvobojem je Holgerja Runeja reševala tudi njegova mama, Aneke Rune. Mladi Danec je med dvobojem prosil, da mu zamenjajo grip na enem izmed njegovih loparjev. A se je stvar precej zavlekla, saj loparja ni bilo nazaj niti po 20 minutah. "Ne traja 20 minut, da zamenjajo grip. Prosim, pokličite glavnega nadzornika in ga prosite, da naj lopar pošljejo nazaj, ne glede na to, kaj je z njim. To je noro, moj rekord je 37 sekund," je vrelo iz Runeja.

K sreči je bila na tribunah njegova mama in svojemu sinu priskočila na pomoč. Pozneje so jo opazili, kako ona na loparju menja grip.

Van de Zandschulp še dolgo ne bo prebolel tega poraza. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Van de Zandschulp še dolgo ne bo prebolel tega poraza. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Dolgo časa bo potreboval, da bo to prebolel

Na drugi strani smo lahko videli veliko razočaranje Nizozemca, potem ko je zapravil štiri zaključne žoge za končno zmago. Ta je priznal, da bo potreboval kar nekaj časa, da bo lahko pozabil zapravljeno priložnost.

"Čestitke Holgerju, da mu je letos spet uspelo osvojiti lovoriko in me je spet premagal v finalu. (Van de Zandschulp je lani zaradi poškodbe predal dvoboj, op. p.). Letos je verjetno še bolj boleče kot lani," je dejal trenutno 29. igralec sveta, ki še čaka na svojo prvo turnirsko zmago.

Preberite še:

Iga Swiatek
Sportal Finalni spopad prvih dveh igralk sveta Swiatkovi, Alcaraz slavil v domači Barceloni
Ne spreglejte