Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 1. 2024,
8.16

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,69

Natisni članek

OP Avstralije

Torek, 16. 1. 2024, 8.16

3 mesece, 1 teden

Zgodbe iz Melbourna

Je na obzorju nova čudežna najstnica?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,69
Mirra Andreeva | Pri svoji rosnih letih je dobila dvoboj že na vseh turnirjih za grand slam. | Foto Guliverimage

Pri svoji rosnih letih je dobila dvoboj že na vseh turnirjih za grand slam.

Foto: Guliverimage

Šele 16-letna teniška igralka Mirra Andreeva nase opozarja na OP Avstralije, potem ko se je uvrstila v drugi krog prestižnega turnirja. Zelo zanimiva bo tudi njena nasprotnica v drugem krogu.

Iga Swiatek
Sportal Iga Swiatek ne tako zlahka v drugi krog, uspešna tudi Raducanujeva

Mirra Andreeva je v ponedeljek debitirala na OP Avstralije in premagala veliko izkušenejšo nasprotnico. Igrala je namreč proti 29-letni Bernardi Peri in jo premagala po dveh nizih (7:5, 6:2). Tako mlada je še, pa je v svoji karieri že dosegla izjemen mejnik.

Mirra Andreeva navdušuje tudi na OP Avstralije. | Foto: Guliverimage Mirra Andreeva navdušuje tudi na OP Avstralije. Foto: Guliverimage

Mlade igralke lahko le sanjajo o njenih uspehih

Pri svojih rosnih letih je namreč dobila dvoboj že na vseh turnirjih za grand slam, kar lahko nekatere mlade teniške igralke lahko le sanjajo. Lani je v mladinski konkurenci igrala v finalu tega turnirja, a je doživela enega najbolj bolečih porazov v svoji karieri. Iz tistega poraza se je tudi nekaj naučila.

Ons Jabeur se zaveda, kako zahtevna tekmica je mlada Rusinja. | Foto: Guliverimage Ons Jabeur se zaveda, kako zahtevna tekmica je mlada Rusinja. Foto: Guliverimage Ons Jabeur se zaveda, kaj jo čaka v dvoboju proti najstnici

Zelo zanimiva bo njena nasprotnica v drugem krogu. To bo izkušena Tunizijka Ons Jabeur. Šesta igralka sveta se zelo dobro zaveda, da jo čaka vse prej kot lahko delo. "To bo zelo težek dvoboj. Vem, da je stara 16 let, a vem, da je zelo neugodna nasprotnica. Morda sem njena vzornica, ampak zagotovo me želi premagati. Vseeno mi je v čast igrati proti njej. Sem njena navijačica in všeč mi je njen pristop na igrišču," je povedala 29-letna igralka.

Mirra Andreeva je rojena v Krasnojarsku v Rusiji. Zaradi trenutne vojne med Rusijo in Ukrajino igra pod nevtralno zastavo na turneji WTA, saj ruski in beloruski igralci ne smejo zastopati svojih držav na turnirju. Trenutno je 47. igralka sveta.

Največji uspeh do zdaj je dosegla lani v Wimbledonu. | Foto: Guliverimage Največji uspeh do zdaj je dosegla lani v Wimbledonu. Foto: Guliverimage

V Wimbledonu je presenetila marsikoga

Na turnirjih za grand slam se je Mirra Andreeva najdlje prebila lani v Wimbledonu, ko se je prvič v karieri uvrstila v četrti krog turnirja za grand slam. To je bilo tudi za poznavalce tenisa veliko presenečenje, saj je prvič igrala na travi.

Zelo uspešna je bila tudi lani na turnirju v Madridu. Za tamkajšnji turnir je dobila posebno povabilo organizatorjev in premagala finalistko OP ZDA iz leta 2021, Leylah Fernandez. Nato pa še Beatriz Haddad-Maia, Magdo Linette in se uvrstila v osmino finala turnirja serije 1000.

Mlada Rusinja pa ni edina 16-letnica, ki se je prebila v drugi krog turnirja v Melbournu. To je uspelo še Čehinji Brendi Fruhvirtovi in njeni rojakinji Alini Koreenovi.

 Preberite še:

Carlos Alcaraz
Sportal Carlos Alcaraz se je sprehodil v drugi krog
Novak Đoković
Sportal Kolikokrat lahko gredo na stranišče?
Ne spreglejte