Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
13. 4. 2016,
9.58

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

tenis Aljaž Bedene Rafael Nadal

Sreda, 13. 4. 2016, 9.58

6 let, 7 mesecev

Je danes čas, da tudi Slovenec premaga Rafaela Nadala?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Kolaž Rafael Nadal, Aljaž Bedene

V začetku tedna se je na pesku v Monte Carlu začel teniški turnir serije masters. Že v drugem krogu turnirja slovenske ljubitelje športa čaka prava poslastica. Prvič v karieri se bosta pomerila Rafael Nadal in Aljaž  Bedene.

Aljaž Bedene, ki od lanskega marca igra pod zastavo Velike Britanije, se bo v drugem krogu pomeril z velikim Rafaelom Nadalom. O Špancu ne gre izgubljati besed, saj je največje uspehe dosegel prav na rdečem pesku. Samo na monaškem pesku je dosegel neverjetnih osem zaporednih zmag. Zdaj ga v drugem krogu čaka 26-letni Ljubljančan, ki je na svetovni lestvici uvrščen na 60. mesto. Aljaž bo tako prvi Slovenec, ki bo prekrižal lopar s kraljem peska.

Medtem ko je Rafa v prvem krogu počival, je Bedene po uri in treh minutah z izidom 6:2, 6:3 premagal Čeha Lukaša Rosola. Aljaž se je pred časom (zaradi tega je v Miamiju predal dvoboj) ubadal s poškodbo zapestja, a kot pravi, mu je desetdnevni premor prišel prav. Povsem je pozabil na tenis in si nabral novih moči. In kaj je pred velikim dvobojem povedal slovenski Britanec?

"To bo še zabavno" Prvo hladno prho je Rafael Nadal doživel že na OP Avstralije, ko se je moral posloviti v prvem krogu.  | Foto: Prvo hladno prho je Rafael Nadal doživel že na OP Avstralije, ko se je moral posloviti v prvem krogu.

"Mislim, da igram dobro. Ta trenutek uživam  v tenisu in igral bom proti Rafi. On je eden najboljših igralcev na peščeni podlagi. To bo še zabavno. V tem dvoboju nisem favorit, vendar bom imel, če bom igral svoj najboljši tenis, tudi svoje priložnosti," je uvodoma povedal Bedene.

Dejstvo je, da Nadal trenutno ni v najboljši formi. V zadnjem času ga je že marsikdo premagal. Prvo hladno prho je doživel na OP Avstralije, ko se je moral posloviti v prvem krogu. Takrat ga je premagal njegov rojak Fernando Verdasco. V Miamiju smo bili priča precej nenavadni zgodbi, ko je moral 29-letni Majorčan zaradi slabega počutja predati dvoboj bosanskemu predstavniku Damirju Džumhurju. Španec je takoj po predaji odpotoval domov in se začel pripravljati na peščeni del sezone.

Bi ga na redečem pesku lahko presenetil tudi Aljaž, ki ima na peščeni podlagi izkupiček 13 zmag in 22 porazov? "Nikoli ni pravi čas za igranje proti igralcu, kot je on. Če bi že moral izbirati čas, je zdaj pravi," je na novinarski konferenci povedal Bedene, ki je v letošnji sezoni zbral pet zmag in sedem porazov. Dvoboj se bo začel v sredo ob 12.30.

Spet bo treniral z Andyjem Murrayjem

Aljaža po turnirju v Monte Carlu prihodnji teden v Barceloni čaka trening z najboljšim britanskim igralcem Andyjem Murryjem. Ni se prvič zgodilo, da je Škot Bedeneta prosil za "sparing" pri treningu. Ali, kot ga kličejo prijatelji, bo v katalonski prestolnici igral tudi turnir. "Bolj ali manj bo ta teden posvečen treningu, vendar nikoli ne veš, kaj lahko dosežeš na turnirju, potem ko si povsem sproščen. Še vedno sem osredotočen na igranje na turnirjih, poleg tega bo tudi poudarek na treningu z Andyjem."

Aljaž Bedene je pred časom že treniral z Murrayjem. | Foto: Aljaž Bedene je pred časom že treniral z Murrayjem.

Ne spreglejte