Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 8. 2014,
15.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Marija Šarapova Roger Federer OP ZDA Katarina Srebotnik

Petek, 29. 8. 2014, 15.58

8 let

Hrvatica poskrbela za senzacijo, naprej tudi Federer in Šarapova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Peti dan OP ZDA je za veliko presenečenje poskrbela 32-letna Hrvatica Mirjana Lučić-Baroni, Katarina Srebotnik pa je s Čehinjo Kveto Peschke upravičila vlogo favoritinj.

Roger Federer se je v drugem krogu pomeril z Avstralcem Samom Grothom, ki je znan po najhitrejšem servisu v teniški karavani. 33-letni Švicar z avstralskim predstavnikom ni imel večjih težav, potem ko je z njim opravil po treh nizih. Zelo dobro je deloval njegov servis, saj nasprotniku zabil devet asov. Federer nadaljuje z dobrimi igrami in na letošnjem OP ZDA velja za enega izmed glavnih favoritov za zmago.

Četrti nosilec turnirja David Ferrer se je v tretji krog uvrstil brez boja, saj je Avstralec Bernard Tomic, ki je leta 2009 med mladinci že zmagal na OP ZDA, dvoboj predal, še preden se je sploh začel.

Lučić-Baronijeva in Benciceva poskrbeli za senzacijo

Za veliko presenečenje je poskrbela Mirjana Lučić-Baroni. Ko je bila še najstnica, je zablestela z zmago na turnirju na Bolu na Braču, se nato v Wimbledonu leta 1999 prebila vse do polfinala, nato pa se zaradi družinskih sporov preselila v ZDA in nekaj časa pozabila na vrhunske dosežke. Zdaj ima Dalmatinka 32 let in ne spada več med 100 najboljših na svetu, v New Yorku pa je zablestela v polni luči, saj je izločila drugo nosilko Simono Halep.

Romunka je v prvem nizu zapravila vodstvo s 5:2, nato pa je na igrišču zagospodarila Hrvatica in si zagotovila nastop v osmini finala, kjer se bo pomerila z Italijanko Saro Errani, ki je v petek na osrednjem igrišču v nenavadnem srečanju izločila 34-letno Američanka Venus Williams. Trinajsta nosilka je bila boljša s 6:0, 0:6 in 7:6.

V ženskih dvojicah je bila uspešna Katarina Srebotnik, ki se je skupaj s Čehinjo Kveto Peschke uvrstila v tretji krog turnirja. Tokrat sta bili bolji od Američanke Varvare Lepchenko in Kitajke Saisai Zheng.

Nepričakovano hitro se je poslovila tudi šestopostavljena Nemka Angelique Kerber, ki je bila nemočna pred napadi obetavne švicarske najstnice Belinde Bencic. Nekdanja najboljša mladinka na svetu je razorožila Nemko v 84 minutah.

Marija Šarapova je v tretjem krogu prekrižala lopar s Sabine Lisicki. Rusinja, ki je na OP ZDA slavila že leta 2006, se je brez težav uvrstila v naslednji krog. Nemko je premagaala po dveh nizih, za zmago pa je potrebovala eno uro in 43 minut.

Ne spreglejte