Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 1. 2018,
12.17

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Natisni članek

Marin Čilić Kyle Edmund OP Avstralije

Četrtek, 25. 1. 2018, 12.17

6 let, 3 mesece

OP AVSTRALIJE, 11. DAN (ATP)

Če ne hrvaški rokometaši, potem pa Marin Čilić #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80
Marin Čilić | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Na OP Avstralije je bil na sporedu prvi polfinalni obračun. Na osrednjem igrišču sta se pomerila Hrvat Marin Čilić in Britanec Kyle Edmund. Dvoboj je gladko po treh nizih (6:2, 7:6 (1), 6:2) dobil Čilić. Hrvati imajo po izpadu hrvaških rokometašev z domačega evropskega prvenstva nov razlog za navijanje.

Poznavalci tenisa so pred tem dvobojem napovedali zanimiv tenis, a smo lahko videli le enosmerni promet najboljšega hrvaškega teniškega igralca. Že prvi niz se je odvijal po Čilićevih željah. Prvi "break" mu je uspel v šesti igri, nato pa je Britancu odvzel servis še v osmi igri in zasluženo povedel z 1:0 v nizih. Uvodni niz je trajal le 36 minut.

Na začetku drugega niza je Britanec pri eni od sodniških odločitev izgubil živce in zahteval vodjo dvoboja. Na koncu je obveljala beseda glavnega sodnika. Drugi niz se je končal po podaljšani igri in se je končal v prid Čilića.

Izkoristil že prvo žogo za zmago

Tudi tretji niz ni ponujal nobenega presenečenja. Ta se je namreč končal po pičlih 39 minutah. Čilić je udaril že v tretji igri zadnjega niza in Edmundu odvzel servis. Enako mu je uspelo v sedmi igri, ko je trenutno šesti igralec sveta povedel s 5:2. Takrat je bilo več ali manj jasno, da je za Britanca konec sanj o finalu. V zadnji, odločilni igri je Marin izkoristil prvo žogo za zmago in se tako zasluženo veselil svojega prvega finala na OP Avstralije. Tam bo igral z boljšim iz dvoboja med Rogerjem Federerjem in prvovrstno senzacijo turnirja Hjeonom Čungom.

Marin Čilić misli, da je lahko z agresivno igro kos Rogerju Federerju. | Foto: Guliverimage/Getty Images Marin Čilić misli, da je lahko z agresivno igro kos Rogerju Federerju. Foto: Guliverimage/Getty Images

Meni, da se lahko kosa tudi s Federerjem

"Tukaj je imel nekaj dobrih dvobojev in mislim, da mu podlaga odgovarja. Njegovo gibanje je verjetno eden najboljših na turneji. Lepo ga je gledati na igrišču," je povedal Čilić o mladem Čungu, ki s svojim slogom igre na trenutke na Novaka Đokovića.

Precej težji nasprotnik v finalu bi bil Roger Federer, ki lovi 20. lovoriko na turnirjih za grand slam. "Dobro serviram in v svoji igri sem dokaj agresiven. Mislim, da bi mu lahko bil s takšno igro enakovreden nasprotnik. Težko je, če ima on nadzor, ti pa moraš loviti vsako žogico."

Za Čilića je to prvi finale na OP Avstralije, ima pa že eno zmago na turnirju za grand slam, in sicer leta 2014, ko je zmagal na OP ZDA.

 

Ne spreglejte