Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 6. 2018,
17.47

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

teniški globus Novak Đoković Roger Federer

Sobota, 23. 6. 2018, 17.47

5 let, 10 mesecev

Teniški globus, 23. junij

Federerja čaka hrvaška zapreka, Đoković in Čilić za naslov v Queensu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
Roger Federer | Foto Reuters

Foto: Reuters

Ta konec tedna bodo znani zmagovalci močnih teniških turnirjev na travi. Zelo blizu temu je Roger Federer, ki se je uvrstil finale turnirja v Halleju. V finalu Queensa bosta igrala Marin Čilić in Novak Đoković.

Švicar Roger Federer in Hrvat Borna Čorić sta finalista teniškega turnirja ATP v nemškem Halleju. Federer, ki je v prejšnjem tednu dobil turnir v Stuttgartu, v Halleju pa napada 99. turnirsko zmago v karieri, je ugnal Američana Denisa Kudlo v dveh nizih s 7:6 (1) in 7:5. Čorić pa je dvoboj s Špancem Robertom Bautisto dobil po predaji slednjega.

Šestintridesetletni Federer je imel proti Kudli, ki se je na turnir uvrstil preko kvalifikacij, kar precej dela, preden je dosegel 20. zaporedno zmago na travi. "Vsekakor je to še vedno dobro ogrevanje. Za sabo imam lepo serijo," je dejal Švicar, ki pa teden dni pred začetkom turnirja v Wimbledonu še ni povsem zadovoljen s formo.

Finalista teniškega turnirja ATP v Queensu sta Srb Novak Đoković in Hrvat Marin Čilić. V polfinalu je Čilić ugnal Avstralca Nicka Kyrgiosa s 7:6 (3) in 7:6 (4), Đoković pa je bil s 7:6 (5) in 6:4 boljši od Francoza Jeremyja Chardyja.

Veliki favorit dvoboja je Đoković, ki je dobil 14 od 15 medsebojnih dvobojev teh dveh igralcev in naskakuje 69. turnirsko zmago v karieri. Čilić, lani finalist Wimbledona in letos Australian Opna, se bori za 18. zmago na turnirjih ATP.

Đoković, ki je nazadnje v finalu turnirja igral julija lani v Eastbournu, zdaj pa je zdrsnil na 22. mesto na lestvici ATP, je na turnirju v Queensu že postavil še en pomemben mejnik, saj je v četrtfinalu zabeležil 800. zmago na dvobojih ATP, kar je ob njem uspelo še devet igralcem v zgodovini tenisa.

Ženski teniški turnir v Birminghamu je češko-slovaško obarvan. V nedeljskem finalu se bosta pomerili Čehinja Petra Kvitova in Slovakinja Magdalena Rybarikova. Kvitova je gladko s 6:3 in 6:2 odpravila Romunko Mihaelo Buzarnescu, Rybarikova pa Čehinjo Barboro Štrycovo s 7:6 (1) in 6:4.

Nemka Tatjana Maria in Latvijka Anastazija Sevastova sta finalistki teniškega turnirja WTA na Mallorci. Maria je najprej s 6:2, 2:6 in 6:4 premagala Američanko Sofio Kenin, Sevastova pa je bila s 7:6 (1), 6:1 boljša od Avstralke Samanthe Stosur.

Dalila Jakupović
Sportal Slovenka na travi obstala v četrtfinalu, Federer in Đoković korak bližje lovoriki

ATP:

WTA:

 

Ne spreglejte