Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 9. 2021,
8.21

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Alexander Zverev Denis Shapovalov John Isner Diego Schwartzman Andrej Rubljev Felix Auger Aliassime Matteo Berrettini Reilly Opelka Casper Ruud tenis Laverjev pokal

Sobota, 25. 9. 2021, 8.21

2 leti, 7 mesecev

Pokal Laver

Evropa v prepričljivem vodstvu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Matteo Berrettini | Matteo Berrettini je bil uspešnejši od Kanadčana Felixa Augerja-Aliassima. | Foto Guliverimage

Matteo Berrettini je bil uspešnejši od Kanadčana Felixa Augerja-Aliassima.

Foto: Guliverimage

V dvorani TD Garden v Bostonu se je ponoči začel že četrti Laverjev pokal, moški teniški turnir, na katerem se meri šest evropskih igralcev proti šestim igralcem sveta. Po prvem dnevu dvobojev Evropa vodi proti preostanku sveta s 3:1. V Bostonu turnirja lani niso izpeljali.

Evropa, katere kapetan je sloviti Šved Björn Borg, je dosegla zmage v prav vseh treh posamičnih dvobojih dneva, za uvodno vodstvo s 3:0 proti ekipi, ki jo kot kapetan vodi sloviti Američan John McEnroe.

Norvežan Casper Ruud je premagal predstavnika ZDA Reillyja Opelko s 6:3, 7:6 (4), Italijan Matteo Berrettini je bil uspešnejši od Kanadčana Felixa Augerja-Aliassima s 6:7 (3), 7:5 (8), Rus Andrej Rublev pa je s 4:6, 6:3 (9) premagal Diega Schwartzmanna iz Argentine.

Edino zmago so igralci preostanka sveta dosegli v konkurenci dvojic. Uspešna je bila ameriško-kanadska kombinacija John Isner/Denis Shapovalov, ki je italijansko-nemški par Berrettini/Alexander Zverev ugnala s 6:4, 6:7 (1).

Björn Borg vodi ekipo Evrope. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Björn Borg vodi ekipo Evrope. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Danes še štirje obračuni

Na sobotnem sporedu so še štirje obračuni. V uvodu se bosta udarila Grk Stefanos Cicipas in Avstralec Nick Kyrgios, nato bosta sledila posamična obračuna Zverev - Isner in Rus Danil Medvedjev - Shapovalov ter za konec obračun dvojic Rublev/Cicipas in Isner/Kyrgios.

Vse tri dozdajšnje turnirje je dobila Evropa. Leta 2017 v Pragi je zmagala s 15:9, naslednje leto v Chicagu s 13:8, predlani v Ženevi pa je odločitev padla šele v zadnjem dvoboju med Nemcem Alexandrom Zverevom in Kanadčanom Milošem Raonićem (13:11).

"Ne bi si mogli želeti boljšega začetka Laverjevega pokala. A do konca je še dolga pot," je dejal kapetan ekipe Evropa Borg, ki je od 1974 do 1981 osvojil 11 posamičnih naslovov na turnirjih za grand slam, šestkrat je osvojil Roland Garros in petkrat Wimbledon.

Zmagovalec tega turnirja bo postala prva ekipa, ki bo osvojila 13 zmag oziroma točk. Naslednje leto bo ta turnir v londonski O2 Areni. Laverjev pokal pripravlja podjetje Rogerja Federerja v sodelovanju s teniškima zvezama Avstralije in ZDA ter Združenjem poklicnih igralcev (ATP).

Preberite še:

Emma Raducanu
Sportal Najbolj vroča teniška igralka na svetu išče novega trenerja
Marcos Giron
Sportal Četrtek usoden za številne nosilce
Ne spreglejte